back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Παλαιστίνη: Κανένας δεν θα δεχτεί να μην είναι πρωτεύουσά μας η Ιερουσαλήμ

Διαβάστε επίσης

«Κανένας Παλαιστίνιος δεν θα δεχτεί ένα ανεξάρτητο κράτος χωρίς την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσά του», δήλωσε ο Μαχμούντ Αμπάς.

Μετά την πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ για το Μεσανατολικό, ο ηγέτης της Παλαιστίνης τόνισε πως δεν υπάρχει περίπτωση από την πλευρά τους, να δεχτούν το συγκεκριμένο σχέδιο, ζητώντας την στήριξη του αραβικού κόσμου.

«Είναι αδύνατο, για οποιοδήποτε παιδί, ‘Αραβα ή Παλαιστίνιου, να δεχτεί να μην έχει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα ενός παλαιστινιακού κράτους. Λέω στον Τραμπ και στον Νετανιάχου: η Ιερουσαλήμ δεν πωλείται, όλα τα δικαιώματά μας δεν πωλούνται. Και η συμφωνία σας, η συνωμοσία, δεν θα περάσει», ήταν η αντίδρασή του από τη Ραμάλα, στο τέλος μιας συνεδρίασης των παλαιστινιακών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης της ισλαμιστικής Χαμάς.

Επεισόδια στην Δυτική Όχθη με 13 τραυματίες

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 13 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν με τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μετά την ανακοίνωση του αμερικανικού ειρηνευτικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, περίπου 200 Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στην έξοδο της Ραμάλα, ορισμένοι εξ αυτών καίγοντας φωτογραφίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και άλλοι πετώντας πέτρες προς την κατεύθυνση των Ισραηλινών στρατιωτών, που απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα