Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του EuroWorking Group

0
154

Την παραίτηση του προέδρου του EuroWorking Group, Hans Vijlbrief, ανακοίνωσε ο Μάριο Σεντένο.

«Ο Hans Vijlbrief με ενημέρωσε σήμερα για την απόφασή του να παραιτηθεί από την προεδρία του EuroWorking Group, την προπαρασκευαστική ομάδα του Eurogroup. Ξεκινήσαμε τη διαδικασία να τον αντικαταστήσουμε προκειμένου να διασφαλίσουμε τη συνέχεια της εντατικής εργασίας που απαιτείται για την επίτευξη της φιλόδοξης ατζέντας μας για το πρώτο εξάμηνο του 2020», έγραψε στο Twitter ο Μάριο Σεντένο.
Το tweet του Σεντένο για την παραίτηση του προέδρου του EuroWorking Group

«Ο Hans διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην προώθηση της μεταρρύθμισης της ευρωζώνης, προετοιμάζοντας συζητήσεις στην Ευρωομάδα κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Του εύχομαι ό, τι καλύτερο στις μελλοντικές του προσπάθειες».
O Hans Vijlbrief παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας. Ο Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε πως ο Hans Vijlbrief και η Αλεξάντρα βαν Χούφλεν, θα βρίσκονται στο υπουργείο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τα βάρη και τα δύσκολα ζητήματα, βρίσκονται σε καλά χέρια.
Τα επόμενα βήματα για το EuroWorking Group

Ηδη, έχει ξεκινήσει η διαδικασία πρόσκλησης των υποψηφίων. Το EuroWorking Group θα ενημερωθεί για τον κατάλογο των υποψηφίων κατά τη συνεδρίασή του στις 6 Φεβρουαρίου. Ο νέος Πρόεδρος θα εκλεγεί από τα μέλη της EWG σε επόμενη συνεδρίαση. Στη συνέχεια θα διοριστεί από το Eurogroup. Χρέη νέου προέδρου, μέχρι τον διορισμό νέου, αναλαμβάνει, ο σημερινός αντιπρόεδρος, Odile Renaud-Basso.

Newsroom Αθήνα 9,84

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here