back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τουρκία: Συνελήφθησαν γκιουλενιστές που επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης

Στη σύλληψη έξι ατόμων, που φέρονται να συνδέονται με το Κίνημα Γκιουλέν, και επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα, προχώρησαν οι αρχές της Τουρκίας.

Οι συλληφθέντες, όπως μεταδίδει η αγγλική έκδοση του Anadolu επικαλούμενο πηγές ασφαλείας, κρατούνται σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη στη βορειοδυτική Τουρκία. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι έξι άτομα μέλη του FETO συνελήφθησαν στη βορειοδυτική Τουρκία, καθώς προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα.

Τα έξι άτομα κρατήθηκαν από Τούρκους συνοριοφύλακες και δυνάμεις της χωροφυλακής κοντά στο χωριό Uyuklutatar στην επαρχεία της Αδριανούπολης, σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, δήλωσε πηγή που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Σύμφωνα με το Anadolu, στη συνέχεια, βρέθηκε ότι ήταν μέλη του FETO, που προσπαθούσαν να περάσουν του σύνορα της Τουρκίας. Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία κατηγορεί το FETO ότι βρίσκεται πίσω από μια μακρόχρονη εκστρατεία για την ανατροπή της κυβέρνησης μέσω της διείσδυσης στους τουρκικούς θεσμούς, ιδίως της στρατιωτικής, αστυνομικής και δικαστικής εξουσίας. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι είναι ο ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος του 2016.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα