back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Γ. Βασιλειάδης: «Η κυβέρνηση με την τροπολογία για το ποδόσφαιρο εξυπηρετεί εκλεκτούς και συμφέροντα»

Διαβάστε επίσης

«Η κυβέρνηση με την τροπολογία που ψήφισε για το ποδόσφαιρο δεν δίνει λύση αλλά θέλει να εξυπηρετήσει φίλους – εκλεκτούς και συμφέροντα που δώσανε μάχη για να την φέρουνε στην εξουσία», τόνισε ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο ο κ. Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι «αν δεν σπάσει αβγά η κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρχει αποτέλεσμα. Θεός φυλάξει μην χρειαστεί να διαχειριστεί η κυβέρνηση σοβαρότερα πράγματα». Ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού και αθλητισμού επέρριψε την ευθύνη ευθέως στο Μέγαρο Μαξίμου: «Δεν εμπλέκεται ο νυν υπουργός – αυτό είναι το επιτελικό κράτος που για 7 μήνες καμώνεται ότι έχει η κυβέρνηση. Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στου Μαξίμου, αυτό λοιπόν είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής του».

Αναφερόμενος στην υπόθεση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκαλέσει την παρέμβαση της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ γιατί -όπως είπε – ερχόμαστε και παρεμβαίνουμε στα διοικητικά του ποδοσφαίρου, τονίζοντας παράλληλα πως η τροπολογία φτιάχτηκε στο πόδι, είναι αλυσιτελής και διερωτήθηκε: «Αφού τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Ξάνθη δεν το παραδέχονται θα έχουμε αφαίρεση βαθμών τους και του χρόνου; και τελικά με μία απλή αφαίρεση βαθμών θα μπορεί κανείς να κάνει ότι θέλει;».

«Θα σας πω ξεκάθαρα, η άποψη μας ήταν -και όταν νομοθετούσαμε- ότι για τα θέματα της ιδιοκτησίας προφανώς πρέπει να υπάρχουν βαρύτατες ποινές, οι ποινές αυτές που προβλέπονται από τις Διεθνείς Ομοσπονδίες- διεθνή κείμενα που με δική μας μάχη το 2015-2019 καταφέραμε και περάσαμε στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία», είπε ο κ. Βασιλειάδης ο οποίος τόνισε πως η αντικατάσταση του μέλους της Επιτροπής του καθηγητή κ. Τριανταφυλλάκη δύο μέρες πριν από την εκδίκαση της υπόθεσης αφήνει σκιές: «ήταν η μόνη πρωτοβουλία που πήρε η κυβέρνηση στους 7 μήνες διακυβέρνησης στην υπόθεση αυτή».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα