back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κάδοι για ανακύκλωση βιβλίων και ρούχων μπαίνουν στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

Κάδους στους οποίους οι κάτοικοι της Αθήνας θα μπορούν να αφήνουν τα παλιά τους ρούχα καθώς και τα βιβλία που πλέον δεν χρειάζονται τοποθετούνται σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.

Ειδικότερα όπως αποφασίσθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα τοποθετηθούν τέσσερις κάδοι στο Πάρκο Ελευθερίας, και στις οδούς Ερμού, Φωκίωνος Νέγρη και στον Εθνικό Κήπο όπου εκεί τα ρούχα και τα βιβλία αντί να πετιούνται στα σκουπίδια θα μπορούν να συγκεντρώνονται από το δήμο και να αξιοποιούνται. Όπως δήλωσε στον «Αθήνα 9,84» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Κορομάντζος πρόκειται για τέσσερις καλαίσθητους ξύλινους κάδους οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε ευκρινή σημεία της πόλης ώστε το πρόγραμμα να μπορέσει να έχει απήχηση στους πολίτες.

Μάλιστα όπως τόνισε ο αρμόδιος για την καθαριότητα αντιδήμαρχος Νίκος Αβραμίδης τα παλιά ρούχα θα δίδονται προς ανακύκλωση με σύμβαση που έχει κάνει ο δήμος με εταιρία που ειδικεύεται πάνω σε αυτόν τον τομέα ενώ τα βιβλία, όσα βρίσκονται σε καλή κατάσταση, θα μπορούν να δίδονται σε ιδρύματα ενώ τα υπόλοιπα θα ανακυκλώνονται.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα