back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κορονοϊός: Συνεδριάζει ο ΠΟΥ να αποφανθεί αν ο ιός αποτελεί διεθνή απειλή

Διαβάστε επίσης

Στις 12.30 ώρα Ελλάδος συνεδριάζει εκ νέου η Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη, προκειμένου να αποφανθεί εάν ο κοροναϊός αποτελεί διεθνή απειλή.

Οι νεκροί στην Κίνα ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 170 , ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ξεπέρασαν τις 7.700. Σε άλλες 16 χώρες έχουν εντοπιστεί κρούσματα. Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα συνδράμει στη μίσθωση δύο αεροσκαφών, προκειμένου να επαναπατριστούν πολίτες κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ουχάν, την πόλη από την οποία ξεκίνησε η επιδημία.

Μακραίνει συνεχώς η λίστα κρουσμάτων, αλλά και θυμάτων από τον νέο κοροναϊό στην Κίνα, με την επιστημονική κοινότητα να ανησυχεί ιδιαίτερα για την «αθόρυβη» εξάπλωσή του, μετά και την περίπτωση ανθρώπων που διεγνώστηκαν με τον ιό, ενώ δεν παρουσίαζαν συμπτώματα.

Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι το σύνολο των θανάτων που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού αυξήθηκε κατά 38 για να φθάσει τους 170 ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ενώ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.700 και πλέον. Η επιτροπή διευκρίνισε ότι έχουν επιβεβαιωθεί 7.711 κρούσματα του νέου κοροναϊού και υπάρχουν επίσης άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα. Ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται ανά 7,4 ημέρες.

Η περίοδος επώασης του νέου κορονοϊού, ο εμφανίστηκε αρχικά στην πόλη Βουχάν, στην κεντρική Κίνα, είναι κατά μέσον όρο 5,2 μέρες, αν και ποικίλει ανάλογα με τον ασθενή, σημειώνουν Κινέζοι ερευνητές που εκπόνησαν μία από τις πιο εκτεταμένες μελέτες για την επιδημία ιογενούς πνευμονίας που έχει δημοσιευθεί μέχρι σήμερα.

Όλοι οι αγώνες των κινεζικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου αναβάλλονται εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός, ανακοίνωσε σήμερα η κινεζική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Η έναρξη της σεζόν 2020 αναβάλλεται «για όλους τους τύπους και σε όλα τα επίπεδα» προκειμένου να προστατευθούν οι παίκτες και το φίλαθλο κοινό, εξήγησε η κινεζική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Η κινεζική Σούπερ Λίγκα (CSL, πρώτη κατηγορία) επρόκειτο να αρχίσει την 22η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με κρατικά ΜΜΕ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα