back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΥΠΕΞ: «Η Ελλάδα καταδικάζει κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου»

Διαβάστε επίσης

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας την ενέργεια του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού να σκίσει αντίγραφο της τουρκικής σημαίας στο ευρωκοινοβούλιο.

«Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με την ψήφο της εκτός κοινοβουλίου», σημειώνει.

«Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνον τον εαυτό τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η αντίδραση του τούρκου υπουργού Εξωτερικών

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συνθλίβουμε και πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας».

Σε μήνυμά που ανήρτησε στο twitter o Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αυτά τα ρατσιστικά μυαλά γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πώς συνθλίβουμε και πετάμε στη θάλασσα αυτούς που τολμούν να επιτίθενται στην ένδοξη σημαία μας. Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν ποια είναι η θέση τους. Η Ευρώπη πρέπει να βάλει ένα τέλος στον ρατσισμό και την εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ. Κανείς δεν θα πρέπει να αμφιβάλλει ότι η σημαία μας θα συνεχίσει να κυματίζει για πάντα με υπερηφάνεια. Αναμένουμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να πάρει μέτρα εναντίον αυτού του γελωτοποιού».

Ευρωβουλευτές ΝΔ: Η προσβολή εθνικών συμβόλων δεν χαρακτηρίζει το ήθος και τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας

«Οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταδικάζουν απερίφραστα την απαράδεκτη ενέργεια στην οποία προέβη ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, προσβάλοντας το εθνικό σύμβολο της Τουρκίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΟ της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η προσβολή εθνικών συμβόλων δεν χαρακτηρίζει το ήθος και τις αξίες της ελληνικής κοινωνίας και δεν έχει θέση στην ελληνική αλλά και την Ευρωπαϊκή πολιτική. Τέτοιες ενέργειες, που εκπορεύονται από νεοναζιστικά μορφώματα, τα έχει ήδη καταδικάσει ο ελληνικός λαός», τονίζουν.

Aλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα