back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το Nimic, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου προβάλλεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Διαβάστε επίσης

Το NIMIC, η νέα μικρού μήκους ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έρχεται στην Αθήνα, στον Δαναό και στη Θεσσαλονίκη, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Ολύμπιον. Η ταινία, με πρωταγωνιστές τους Ματ Ντίλον και Δάφνη Πατακιά, είναι η πρώτη του σκηνοθέτη μετά την οσκαρική Ευνοούμενη. Το σενάριο υπογράφει ο Ευθύμης Φιλίππου.

To NIMIC του Γιώργου Λάνθιμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αθήνα:
Η νέα ταινία μετά την προβολή της στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πρωτοποτιακού Κινηματογράφου, έρχεται τώρα στον κινηματογράφο Δαναό (30/01-05/02/20).

Θεσσαλονίκη:
Το NIMIC θα προβληθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, σε ειδική προβολή στις 22:00 πριν από τον Φάρο του Ρόμπερτ Έγκερς, ενώ από την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, η ταινία θα προβάλλεται στο Ολύμπιον. *Πληροφορίες για τις ημέρες και τις ώρες προβολών θα ανακοινωθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα για την ταινία:

NIMIC


Γερμανία/Βρετανία/ΗΠΑ, 2019, 12΄

Υπόθεση:
Η μοιραία συνάντηση ενός επαγγελματία βιολοντσελίστα με μία άγνωστη γυναίκα στο μετρό θα έχει σημαντικές συνέπειες στη ζωή του.

Σημείωμα του σκηνοθέτη για την ταινία:

«Χαίρομαι που μου δόθηκε η δυνατότητα να εργαστώ σε ένα πιο μικρό φορμά, το οποίο μπορεί να αποτελεί μερικές φορές πρόκληση, αλλά σε ανταμείβει. Αναπτύξαμε το σενάριο, ξεκινώντας από μία πολύ ενδιαφέρουσα αρχική ιδέα και απολαύσαμε μεγάλη δημιουργική ελευθερία στη διάρκεια των γυρισμάτων. Είναι συναρπαστικό να σε καλούν να σκεφτείς με τρόπο αντισυμβατικό και να παλεύεις με ιδέες που μπορούν να σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα