back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Γερμανία: Αεροσκάφος μετέφερε 130 ανθρώπους από την Ουχάν της Κίνας – Δεν του επέτρεψαν να προσγειωθεί στη Μόσχα

Διαβάστε επίσης

Αεροσκάφος της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας που μετέφερε σχεδόν 130 ανθρώπους από την πόλη Ουχάν της Κίνας λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού έφθασε σήμερα το απόγευμα στη Γερμανία.

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. Οι επιβάτες, 102 Γερμανοί και 26 ξένοι υπήκοοι, εξετάζονται μέσα σε αίθουσα γυμναστηρίου του αεροδρομίου που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για τον σκοπό αυτό.

Όσοι δεν παρουσιάζουν κανένα κίνδυνο θα μεταφερθούν με λεωφορείο σε ένα στρατόπεδο κοντά στο Γκέρμερσχαϊμ, στο Παλατινάτο, όπου θα μείνουν απομονωμένοι επί δύο εβδομάδες.

Το Airbus που έφθασε από την Ουχάν χρειάστηκε να κάνει έναν σταθμό στο Ελσίνκι μετά την άρνηση του αεροδρομίου της Μόσχας να του επιτρέψει να προσγειωθεί εξηγώντας ότι δεν είχε τις δυνατότητες να το κάνει.

Νωρίτερα σήμερα, ο Γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε ότι οι επιβάτες που επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος δεν είχαν “κανένα σύμπτωμα” της νόσου. Όλοι τους, ωστόσο, θα εξεταστούν μόλις φθάσουν και όσοι εμφανίζουν ενδείξεις λοίμωξης θα μεταφερθούν σε νοσοκομείο της Φρανκφούρτης, πρόσθεσε. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν σε κέντρο εκπαίδευσης της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας στο Γκέρμερσχαϊμ, όπου θα μείνουν σε ένα χωριστό κτίριο που διαθέτει ατομικά δωμάτια με τουαλέτα, όπως διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο προσωρινός απολογισμός της επιδημίας στη Γερμανία εξακολουθεί να είναι 7 κρούσματα της λοίμωξης στη Βαυαρία. Πρόκειται για έξι υπαλλήλους της εταιρίας Webasto και για την κόρη ενός εκ των υπαλλήλων, κάτι που αποτελεί το πρώτο κρούσμα μετάδοσης του ιού εντός της οικογένειας. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι “είναι σε πολύ καλή κατάσταση στην υγεία τους”, διαβεβαίωσε ο υπουργός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα