back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

48ωρος Μαραθώνιος δημιουργίας videogames στο Σεράφειο

Διαβάστε επίσης

Global Game Jam Athens

Το 8o Global Game Jam Athens ένας 48ωρος Μαραθώνιος δημιουργίας videogames ξεκίνησε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων.

Η διοργάνωση απευθύνεται σε νέους άνω των 18 ετών ανεξαρτήτου εμπειρίας ή τεχνογνωσίας.

Όσοι λοιπόν έχετε πάθος με την δημιουργία παιχνιδιών ανεξαρτήτου εμπειρίας ή τεχνογνωσίας, πάρτε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό, δηλαδή, laptop ή Η/Υ, καλώδιο ethernet, πολύμπριζο, σύστημα ηχοληψίας ή κιθάρα αν θέλετε  να παίξετε εσείς την μουσική που θα επενδύσει το παιχνίδι. Επίσης  χαρτιά, ψαλίδια, μαρκαδόρους, κόλλες στην περίπτωση που επιθυμείτε να φτιάξετε επιτραπέζιο και όχι videogame. Αν αποφασίσετε να μην εγκαταλείψετε τον χώρο την νύχτα θα χρειαστείτε και έναν υπνόσακο.

Global Game Jam [Athens] 2018

Η διοργάνωση

Tο Global Game Jam είναι μια παγκόσμια διοργάνωση που ξεκίνησε το 2009 στην Καλιφόρνια και σήμερα πραγματοποιείται σε περισσότερες από 900 τοποθεσίες ανά τον κόσμο. Η Ελλάδα συμμετέχει ανελλιπώς στο Global Game Jam από το 2013 έως και σήμερα. Για την περιοχή της Αθήνας συνδιοργανώνεται από την Gifted Hellas ΑΜΚΕ και τη ViRA (Virtual Reality Applications) με τη συνεργασία του OnassisCulture.

Σε 5 πόλεις της Ελλάδας

«Ένα Game Jam είναι η ιδανική διοργάνωση για να γνωρίσεις και να συνεργαστείς με νέους ανθρώπους αλλά και να γεννήσεις νέες ιδέες», εξηγεί στον Αθήνα 9.84, η Ρένια Παπαθανασίου από την εταιρεία  ViRA (Virtual Reality Applications)εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης. «Φέτος για πρώτη φορά η διοργάνωση φιλοξενείται σε 5 πόλεις της χώρας μας, Αθήνα, Θεσσαλονίκη. Πάτρα. Λάρισα και Καστοριά. Στην Αθήνα κατά μέσο όρο έχουμε περίπου 100 συμμετέχοντες είτε επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες στο χώρο της δημιουργίας ψηφιακών ή επιτραπέζιων παιχνιδιών ή και παιχνιδιών χώρου.

Καινοτομία και πειραματισμός

«Καλύπτει ειδικότητες όπως: προγραμματιστές, σχεδιαστές, μουσικούς, σχεδιαστές ήχου, συγγραφείς σεναρίων. Είναι η  ιδανική διοργάνωση για τους δημιουργούς να γνωρίσουν νέους συνεργάτες, να γίνει και η δουλειά τους γνωστή και εκτός συνόρων ή και να προκύψουν συνεργασίες με εταιρείες.  Το Global Game Jam δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και οι βασικοί πυλώνες του είναι η καινοτομία στη εργασία και  ο πειραματισμός» προσθέτει η κα Παπαθανασίου.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν μέσα σε 48 ώρες ένα παιχνίδι με συγκεκριμένο θέμα, κοινό για όλες τις χώρες, το οποίο τους ανακοινώνεται  λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης και επιλέγεται από μια επιτροπή στη Καλιφόρνια.

Η ανάπτυξη των παιχνιδιών θα ξεκινήσει την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020 μετά τις 17:00 οπότε και θα παρουσιαστεί το θέμα. Το πρώτο βήμα είναι να σχηματιστούν οι ομάδες. Όσοι έχουν ήδη ομάδα θα μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως ή μπορεί να θέλουν να εμπλουτίσουν το δυναμικό τους με νέα πρόσωπα. Όσοι δεν έχουν ομάδα, θα σχηματίσουν εκεί ομάδες ή θα μπουν σε ήδη υπάρχουσες. Οι ομάδες έχουν περιορισμό 4 ατόμων.

Δείτε το πρόγραμμα του  Global Game Jam Athens στο Σεράφειο.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα