back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χειρόφρενο στα ΚΤΕΛ την Τρίτη

Διαβάστε επίσης

Προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού που χρησιμοποιεί τα ΚΤΕΛ αναμένονται την Τρίτη, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν προγραμματίσει 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στα ΚΤΕΛ διαμαρτύρονται για τις διατάξεις της νομοθετικής ρύθμισης που συμπεριελήφθηκε στο νομοσχέδιο για τα υδροπλάνα. Σύμφωνα με τις επίμαχες διατάξεις, καταργείται για πρώτη φορά ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού στα ΚΤΕΛ.

«Για πρώτη φορά κυβέρνηση επιτίθεται με μένος, εμπάθεια και στοιχεία εκδικητικότητας κατά ενός ολόκληρου κλάδου εργαζομένων, του οποίου η συνεισφορά στη λειτουργία και στην εκτέλεση του έργου της δημόσιας συγκοινωνίας δεν αμφισβητείται και αφήνει αυτόν έρμαιο της ακόρεστης απληστίας της εργοδοσίας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), η οποία προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη, στις 9 το πρωί στον Κεντρικό Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ, στην οδό Λιοσίων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΣΜΕ, η νομοθετική ρύθμιση «επιτρέπει τη χρήση της θέσης πληρώματος των λεωφορείων από επιβάτη σε βάρος της ασφάλειας του προσωπικού και των επιβατών, επιτρέπει την εκπροσώπηση των μετόχων με απλή εξουσιοδότηση στις Γενικές τους Συνελεύσεις, παρά την αντίθεσή τους, διατηρεί το προνόμιο της ισόβιας σύνταξης των Προέδρων των ΚΤΕΛ από τα χρήματα των επιβατών και της προσαύξησης 5% επί του εισιτηρίου».

Η Ομοσπονδία σημειώνει ότι η κυβέρνηση ολοκληρώνει το επονομαζόμενο και ως «πλιάτσικο στη συγκοινωνία» με τη χορήγηση του «μικρού δώρου» των 45 εκατομμυρίων ευρώ στις ιδιωτικές επιχειρήσεις ΚΤΕΛ, ρίχνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και το τελευταίο «φύλλο συκής», «το φύλλο της απροκάλυπτης στήριξης των ιδιωτικών συμφερόντων» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΟΣΜΕ, η οποία απαιτεί την απόσυρση αυτών των διατάξεων και κυρίως εκείνης, με την οποία, όπως υποστηρίζει, καταργείται ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα