back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ενστάσεις των εμπόρων στη πεζοδρόμηση του κέντρου

Διαβάστε επίσης

Διχασμένος εμφανίζεται ο εμπορικός κόσμος, όσον αφορά στο σχεδιασμό του δήμου Αθηναίων να κλείσει το ιστορικό κέντρο της πόλης για τα αυτοκίνητα.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, οι οποίοι εμπορεύονται προϊόντα μεγάλου βάρους κάνουν λόγο για καταστροφή ενώ καταστήματα εστίασης μπαράκια και εμπορικά με είδη μικρού όγκου κάνουν λόγο για αναβάθμιση.

Ο ωραιότερος περίπατος της Ευρώπης

Να υπενθυμίσουμε πως στα σχέδια του δήμου Αθηναίων είναι η δημιουργία του μεγάλου Αρχαιολογικού Περιπάτου της Αθήνας, με την πεζοδρόμηση-ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων σε μια διαδρομή μήκους 6,8 χιλιομέτρων (Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Βασιλίσσης Αμαλίας, Ηρώδου Αττικού, Βασιλίσσης Σοφίας, Πανεπιστημίου, Αθηνάς, Ερμού έως Αγίων Ασωμάτων μέχρι και Πατησίων από την Ομόνοια έως την Πλατεία Αιγύπτου).

Μπορείτε να δείτε τον σχεδιασμό του δήμου Αθηναίων για τον «μεγάλο περίπατο» εδώ

Ο Αθήνα 9.84 μίλησε με καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην οδό Αθηνάς.

Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που εμπορεύονται προϊόντα μεγάλου όγκου αναφέρουν πως και οι ήδη υπάρχοντες πεζόδρομοι στο εμπορικό τρίγωνο μείωσαν στο μισό την πελατεία τους. «Ο πελάτης αν δεν μπορεί να έρθει με το αυτοκίνητο να μεταφέρει τις αγορές του, θα προτιμήσει τις μεγάλες αλυσίδες με τα πάρκινγκ, δεν θα έρθει στο κέντρο. Οι μόνοι που ωφελούνται είναι τα εστιατόρια και τα μπαράκια».

Ωστόσο εστιάτορες, έμποροι ένδυσης, υπόδησης, ειδών δώρου, κλπ, μιλούν για αναβάθμιση της περιοχής από την οποία θα ωφεληθούν και τα μαγαζιά. Εύχονται ο δήμος να υλοποιήσει τις πεζοδρομήσεις και να μην είναι μόνο τα λόγια και οι ανακοινώσεις, που θα μείνουν καθώς εδώ και χρόνια ακούνε για την πεζοδρόμηση της οδού Αθηνάς.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα