back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φιάσκο με τα αποτελέσματα στην Αϊόβα των ΗΠΑ για την ανάδειξη υποψηφίου των Δημοκρατικών

Διαβάστε επίσης

Το Δημοκρατικό Κόμμα καθυστέρησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της πρώτης εσωκομματικής ψηφοφορίας στην πολιτεία της Αϊόβα, στο πλαίσιο της ανάδειξης του υποψηφίου του κόμματος που θα “κοντράρει” τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος με τη σειρά του σαρώνει στην εσωκομματική διαδικασία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Η ανάδειξη του νικητή καθυστέρησε λόγω προβλημάτων στο λογισμικό ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και θεωρήθηκαν αναγκαίοι «ποιοτικοί έλεγχοι» στην εφαρμογή, όπως γνωστοποίησαν εκπρόσωποι του κόμματος. Παράλληλα διευκρίνισαν ότι η συμμετοχή αναμένεται να κινηθεί στο επίπεδο του 2016, ή ακόμα και να το ξεπεράσει.

Είναι «κεφαλαιώδους σημασίας» το αποτέλεσμα να είναι ακριβές και η διαδικασία να χαρακτηρίζεται από «ακεραιότητα», τόνισε το κόμμα σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε σε μέσα ενημέρωσης.

Οι συμμετέχοντες στις τοπικές συνελεύσεις της Αϊόβα (caucuses), άρχισαν τις διαδικασίες σε περίπου 1.700 τοποθεσίες στην μεσοδυτική αυτή πολιτεία των ΗΠΑ περί τις 19:00 (τοπική ώρα· 03:00 ώρα Ελλάδας).

Ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο πρώην δήμαρχος Πιτ Μπούτιτζιτζ και η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν θεωρούνται τα φαβορί στην Άιοβα με βάση δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν πριν από την ημέρα της εσωκομματικής διαδικασίας.

Η μάχη για την ανάδειξη του υποψηφίου των Δημοκρατικών αναμένεται να είναι μακρά, σκληρή και πιθανόν οδυνηρή για τους μνηστήρες του χρίσματος.

Οι οργανωτές ανέμεναν συμμετοχή-ρεκόρ στις διαδικασίες σε περίπου 1.700 σχολεία, δημοτικά κέντρα και άλλα κτίρια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα