back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κορωνοϊός: Στους 492 οι νεκροί – Εκτακτα μέτρα σε αεροδρόμια, σε καραντίνα δεύτερο κρουαζιερόπλοιο

Διαβάστε επίσης

Η κατάσταση με τα θύματα του κορωνοϊού στην Κίνα, αλλά και τα κρούσματα σε 24 χώρες του κόσμου, δείχνει να ξεφεύγει για καλά.

Ο αριθμός των θυμάτων για άλλη μία ημέρα ανέβηκε σημαντικά, φτάνοντας τα 490 θύματα στην χώρα, με δύο ακόμη εκτός Κίνας. Καθημερινά τα κρούσματα που ανακαλύπτουν οι αρχές, είναι πάνω από 1.000, ενώ 50 με 60 άτομα, χάνουν τα τελευταία 24ωρα την ζωή τους, ανά ημέρα. Τα κρούσματα έχουν φτάσει πλέον τα 24.324, ενώ αρκετές χώρες έχουν θέσει σε καραντίνα κατοίκους, αλλά και επιβάτες σε κρουαζιερόπλοια. Την ίδια ώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επιμένει πως τα μέτρα της Κινεζικής κυβέρνησης, μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης.
Δεύτερο κρουαζιερόπλοιο σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού

Μετά το κρουαζιερόπλοιο στην Ιαπωνία που είναι σε καραντίνα, ένα ακόμη σταμάτησε έξω από λιμάνι, αυτή τη φορά στην Ταϊβάν. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το κρουαζιερόπλοιο είχε προορισμό το λιμάνι Καοσιούνγκ, στο νότιο τμήμα της Ταϊβάν, αλλά του απαγορεύτηκε η είσοδος στο λιμάνι και βρίσκεται σε προσωρινή καραντίνα, καθώς υπάρχουν δύο ή τρία άτομα τουλάχιστον, που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Ελάχιστοι επιβάτες μπόρεσαν να αποβιβαστούν, ενώ άλλοι θα μείνουν μέσα στο πλοίο και θα εξεταστούν.

Στέλνουν αεροπλάνα ΗΠΑ, Βρετανία και Βραζιλία

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, καθώς και η Βρετανία με την Βραζιλία, στέλνουν αεροπλάνα για να παραλάβουν υπηκόους τους. Με την κατάσταση να δείχνει μη ελεγχόμενοι, οι τρεις χώρες αποφάσισαν να στείλουν αεροπλάνα για να παραλάβουν υπηκόους τους που βρίσκονται στην πόλη Ουχάν και βρίσκονται σε επαφές με τις αρχές στη Κίνα, ώστε την Πέμπτη να γίνει ο επαναπατρισμός των κατοίκων.
Μέτρα στο Ελ Βενιζέλος και την Ιταλία με υπέρυθρα θερμόμετρα

Την ίδια ώρα, στην Ιταλία λαμβάνουν νέα έκτακτα μέτρα, καθώς έχουν ήδη βρεθεί δύο θετικά κρούσματα. Υπό τον φόβο πως θα πληγεί σημαντικά ο τουρισμός, η κυβέρνηση αποφάσισε να τοποθετήσει σε όλα τα αεροδρόμια σκάνερ θερμότητας, ώστε να ανιχνεύουν με αυτόν τον τρόπο όσους έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Το ίδιο έπραξε και το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» της Αθήνας καθώς μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, αποφασίστηκε να μπουν υπέρυθρα θερμόμετρα, ώστε να εντοπιστούν τυχόν ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού, σε όλες τις πτήσεις που έρχονται από Κίνα.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, περιλαμβάνουν:

Θερμομέτρηση με τη χρήση θερμομέτρων υπερύθρων, των επιβατών καθώς και του πληρώματος των αεροσκαφών επιλεγμένων πτήσεων.
Ενημέρωση των ταξιδιωτών με αφίσες (σε δύο γλώσσες) που έχουν τοποθετηθεί σε επιλεγμένα σημεία στον χώρο αφίξεων και αναχωρήσεων του Διεθνούς Αερολιμένα.
Διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην κινεζική γλώσσα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα