back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

38 νεκροί από γρίπη – Οι 8 μέσα σε μία ημέρα

Διαβάστε επίσης

Αν και ολόκληρος ο πλανήτης έχει στρέψει την προσοχή του στον κοροναϊό, η εποχική γρίπη δείχνει τα δόντια της στον ελληνικό πληθυσμό.

Την τελευταία εβδομάδα, έχασαν τη ζωή τους 15 ασθενείς, εξαιτίας επιπλοκών της λοίμωξης με τους ιούς γρίπης. Mάλιστα, μόνο την περασμένη Κυριακή, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 38, ενώ 136 άτομα έχουν νοσηλευτεί ή νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των οποίων οι 32 την τελευταία εβδομάδα.

Ενδεικτικό της έντονης δραστηριότητας των ιών είναι πως, μόνο την περασμένη Κυριακή, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη.

Σύμφωνα με το επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το 12,5% των επισκέψεων σε γιατρούς αφορά ασθενείς με συμπτώματα «γριπώδους συνδρομής», έναντι 10% την προηγούμενη εβδομάδα. Στις ηλικίες έως 14 ετών, το ποσοστό φτάνει στο 15%.

Με βάση τα παραπάνω, οι επιστήμονες του ΕΟΔΥ επισημαίνουν πως βρισκόμαστε σε περίοδο πολύ υψηλής δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα