back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Το 30% των σχολικών γευμάτων δεν έχουν δοθεί – Η απάντηση Πέτσα

Διαβάστε επίσης

«Με βάση τον σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα έπρεπε να διανέμονται καθημερινά 185.000 σχολικά γεύματα σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας. Αντ’ αυτού, όμως, γινόμαστε ξανά μάρτυρες τραγικών περιστατικών που αποτελούν στίγμα για τη χώρα, όπως η λιποθυμία από την πείνα μιας μικρής μαθήτριας στο σχολείο της στην Ηλεία», υπογραμμίζει μέσω Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας.

Με βάση το σχεδιασμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα θα έπρεπε να διανέμονται καθημερινά 185.000 σχολικά γεύματα σε όλα τα…

Gepostet von Alexis Tsipras am Donnerstag, 6. Februar 2020

«Το “επιτελικό” κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό όταν είναι να βολέψει μετακλητούς και να αλλάξει τους εργασιακούς νόμους για να κερδίζουν περισσότερα οι εργοδότες και οι βιομήχανοι. Ωστόσο, αποδεικνύεται παντελώς ανίκανο να διευθετήσει στοιχειώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, όταν πρόκειται για κοινωνικές παροχές, όπως ομολόγησε μέσω διαρροών χθες το υπουργείο Εργασίας.

Αποτέλεσμα: Το 30% των σχολικών γευμάτων δεν έχουν ακόμη δοθεί, ενώ και ο προϋπολογισμός γι’ αυτά, έχει ήδη περικοπεί στο μισό».

Στην ίδια ανάρτηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει πως «όσο και να μας βομβαρδίζουν με ψεύτικες υποσχέσεις για “ευημερία και ανάπτυξη για όλους”, ο λαός μας ξέρει ότι ανάπτυξη με παιδιά να λιποθυμάνε από τη πείνα στα σχολεία, δεν υπάρχει.

Και οι χιλιάδες γονείς που σήμερα βλέπουν να έχουν κοπεί τα σχολικά γεύματα που επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν πραγματικότητα, καταλαβαίνουν τη διαφορά. Και κυρίως καταλαβαίνουν ποιος πραγματικά νοιάζεται για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη και ποιος μόνο για τα μεγάλα συμφέροντα», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκληρή απάντηση Πέτσα

«Η «πολιτική του μαγκαλιού», δηλαδή η πιο χυδαία μικροπολιτική εκμετάλλευση της ανθρώπινης ανέχειας, έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας απαντώντας στην ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα σχολικά γεύματα και πρόσθεσε ότι «στο ψέμα και στη χυδαιότητα, απαντά η πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα:

1η Αλήθεια: Η μαθήτρια που «χρησιμοποίησε» ο κ. Τσίπρας δεν ήταν μαθήτρια Δημοτικού. Και το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων αφορά μόνον τα Δημοτικά Σχολεία.

2η Αλήθεια: Παραδώσαμε περισσότερα γεύματα, σε περισσότερα σχολεία, με μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών, από ό,τι μέχρι πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ.

3η Αλήθεια: Στρυμωγμένος ο κ. Τσίπρας ανάμεσα στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στην αποδοκιμασία ακόμη και των ψηφοφόρων του, ψάχνει σωσίβιο. Μάταια. Η «στροφή στη σοσιαλδημοκρατία» σκοντάφτει στον λαϊκισμό των μαγκαλιών και στα «συντροφικά μαχαιρώματα.

Την ίδια ώρα κυβερνητικές πηγές παραθέτουν τα εξής στοιχεία σε σχέση με τα σχολικά γεύματα:

Ο αριθμός γευμάτων που διανέμονται είναι κατά 5.275 αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο αριθμός των σχολικών μονάδων στις οποίες υλοποιείται το πρόγραμμα, είναι υψηλότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό (38 σχολικές μονάδες περισσότερες).

«Το ποσοστό συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα είναι κατά 8,42% υψηλότερο συγκριτικά με πέρυσι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα