back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αντίθετος στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το όνομα ο Σκουρλέτης

Διαβάστε επίσης

Την αντίθεση του στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να προστεθεί ενδεχομένως κάποιος προσδιορισμός στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ ένα μήνα πριν το Συνέδριο, εξέφρασε ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι το ζήτημα αυτό μπορεί να τεθεί στις προσυνεδριακές διαδικασίες και να αποφασιστεί από το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο που είναι το Συνέδριο. Πρόσθεσε ωστόσο, πως μπορεί να τεθούν στην βάση άλλα κρίσιμα ζητήματα και να απαντήσουν τα μέλη σε αυτά προκειμένου να αξιοποιηθούν στο Συνέδριο και μάλιστα για ορισμένα από αυτά μπορεί να βρεθεί φόρμουλα ώστε να τοποθετηθούν φίλοι και ψηφοφόροι του κόμματος. Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά στους εντολοδόχους που στο δρόμο προς το Συνέδριο παριστάνουν -όπως είπε- τους δημοσιογράφους, ενώ δεν είναι, προωθώντας κατασκευασμένα ρεπορτάζ σε αχαρτογράφητα μέσα.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στο προσφυγικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ο τρόπος που το χειρίστηκε οξύνει το πρόβλημα, το οποίο την υπερβαίνει. Με αφορμή την πρωτοβουλία της Κουμουνδούρου να ζητήσει συνάντηση με τον κ. Μηταράκη, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Για να υπάρξει εθνική συνεννόηση θα πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει να ισορροπεί σε όσα μισαλλόδοξα έλεγε υιοθετώντας την ρητορική της ακροδεξιάς συνιστώσας της με την σημερινή συνειδητοποίηση της ότι πρόκειται για ένα ζήτημα με γεωπολιτικές διαστάσεις την οποία υπερβαίνει».

Όσον αφορά στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει παρών στο νομοσχέδιο για τις ΜΚΟ είπε πως το κόμμα του δεν διαφωνεί στο να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο λειτουργίας τους αλλά με την εύκολη λύση να τα ρίχνουμε όλα σε αυτές, όπως επίσης δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται οι ροές με την αγορά πλωτού τοίχους που είναι και κοστοβόρο και που μπορεί να κρύβει σκοπιμότητα για να κερδίσουν οι προμηθευτές.

Σχετικά με το θέμα της Α’ κατοικίας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως αφήνει από τον Απρίλιο χωρίς προστασία όσους δεν έχουν να πληρώσουν στο όνομα κάποιων στρατηγικών κακοπληρωτών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα