18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 06/02

Διαβάστε επίσης

Η Γκρέτα Γκέργουιγκ διασκευάζει το κλασικό μυθιστόρημα «Μικρές Κυρίες», η Χάρλεϊ Κουίν επιστρέφει συγκροτώντας μια θηλυκή συμμορία, ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ στα επιβλητικά βουνά της Κολομβίας, μια αταξινόμητη ωδή στη γυναικεία φύση, ένα ρεαλιστικό, ευαίσθητο δράμα από τη Βραζιλία και ένα εκτυφλωτικό δράμα με τέσσερις κορυφαίες πρωταγωνίστριες στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτή την εβδομάδα, λίγο πριν την μεγάλη βραδιά της απονομής των Όσκαρ.

ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ (Little Women)

Δραματική 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 135′
Παραγωγή: Aμερικανική, Σκηνοθεσία: Γκρέτα Γκέργουιγκ
Πρωταγωνιστούν: Σέρσια Ρόναν, Φλόρενς Πιού, Έμα Γουάτσον, Λόρα Ντερν, Ελίζα Σκάνλεν

Η Τζο, η Μεγκ, η Μπεθ και η Έιμι μεγαλώνουν με τη μητέρα τους, αφού ο πατέρας έχει φύγει να πολεμήσει στον αμερικανικό εμφύλιο. Οι περιστάσεις που έρχονται είναι όλες δύσκολες, αλλά οι στενοί δεσμοί ανάμεσα τους είναι αυτοί που θα τις κάνουν να τις ξεπεράσουν.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΠΤΗΝΑ ΚΑΙ Η ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΑΡΛΕΪ ΚΟΥΙΝ (Birds Of Prey and The Fantabulous Emancipation Of One Harley Quinn)

Περιπέτεια 2020, Έγχρωμη, Διάρκεια 108′
Παραγωγή: Αμερικανική, Σκηνοθεσία: Κάθι Γιαν
Πρωταγωνιστούν: Μάργκο Ρόμπι, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ

Η έξαλλη ζωή της Χάρλεϊ Κουίν εκτροχιάζεται ακόμα περισσότερο μετά τον ιδιαίτερα εκρηκτικό χωρισμό της από τον Τζόκερ. Για πρώτη φορά, είναι απροστάτευτη, με τον κάθε αλήτη της Γκόθαμ να την καταδιώκει. Εντωμεταξύ, ο αρχιμαφιόζος Ρόμαν Σαϊόνις έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να βρει τη νεαρή πορτοφολού Κας, που έκλεψε το πολύτιμο διαμάντι του. Το μονοπάτι της Χάρλεϊ διασταυρώνεται με την Κυνηγό, την Μπλακ Κανάρι και τη Ρενέ Μοντόγια και το αλλόκοτο επιτελείο δεν έχει επιλογή από το να συνεργαστεί για να εξολοθρεύσει τον Ρόμαν μέσα σε μία θεότρελη, φονική μέρα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΦΩΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ (Light of my Life)

Δραματική 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 119′
Παραγωγή: Aμερικανική, Σκηνοθεσία: Κέισι Άφλεκ
Πρωταγωνιστούν: Κέισι Άφλεκ, Άννα Πνιόφσκι, Ελίζαμπεθ Μος

Το ταξίδι ενός πατέρα και του παιδιού του στα περίχωρα της κοινωνίας ύστερα από πανδημία που εξαφάνισε τον μισό πληθυσμό της Γης. Καθώς ο πατέρας παλεύει να προστατέψει το παιδί του, ο δεσμός τους – και η ίδια η ανθρωπότητα- δοκιμάζονται.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΟΙ ΜΟNOS (Monos)

Περιπέτεια 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 102′
Παραγωγή: Κολομβιο-αργεντινο-ολλανδική, Σκηνοθεσία: Αλεχάντρο Λάντες
Πρωταγωνιστούν: Μόιζες Αρίας, Τζούλιαν Νίκολσον, Σοφία Μπουεναβεντούρα

Μια ομάδα εφήβων αγοριών και κοριτσιών ζουν σαν στρατιώτες σε ένα οροπέδιο στα επιβλητικά βουνά της Κολομβίας και έχουν δύο αποστολές: Να προσέχουν την Αμερικανίδα όμηρό τους και να διατηρούν στην ζωή μια αγελάδα σημαντική για την επιβίωσή τους. Όμως τα πράγματα αρχίζουν να πηγαίνουν πολύ στραβά.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Η ΑΟΡΑΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΥΡΙΔΙΚΗΣ ΓΚΟΥΣΜΑΟ (A Vida Invisível)

Δραματική 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 149′
Παραγωγή: Βραζιλο-γερμανική, Σκηνοθεσία: Καρίμ Αϊνούζ
Πρωταγωνιστούν:Τζούλια Στόκλερ, Κάρολ Ντουάρτε, Γκρεγκόριο Ντουβιβιέ

Δύο αχώριστες αδερφές, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της δεκαετίας του ’50, αναγκάζονται να αποχωριστούν η μία την άλλη. Η Γκουίδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να μεγαλώσει ολομόναχη το εκτός γάμου παιδί της, ενώ η Ευρυδίκη εξωθείται σε έναν νερόβραστο γάμο, εγκαταλείποντας το πάθος της για το πιάνο. Μια έξυπνη αναφορά στον μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, μα πάνω απ’ όλα ένας ύμνος στο γυναικείο σθένος. Ένας φόρος τιμής στις αμέτρητες γυναίκες που στερήθηκαν τη δυνατότητα να διαθέσουν το σώμα και το πνεύμα τους όπως οι ίδιες επιθυμούσαν, προκειμένου να στριμωχτούν σε ασφυκτικά πατριαρχικά καλούπια.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

https://youtu.be/iDFpqdmXf7s

WINONA

Δραματική 2019, Έγχρωμη, Διάρκεια 87′
Παραγωγή: Ελληνική, Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Βούλγαρης
Πρωταγωνιστούν:Ανθή Ευστρατιάδου, Σοφία Κόκκαλη, Δάφνη Πατακιά, Ηρώ Μπέζου

Μοιάζει με μία απλή εκδρομή σε μία έρημη, όμορφη παραλία. Τέσσερις γυναίκες γελούν, παίζουν στην άμμο, κολυμπούν, φαντασιώνονται και απολαμβάνουν τη ζεστασιά του ήλιου και τη δροσιά της θάλασσας. Η μέρα κυλάει με ανόητα παιχνίδια, τραγούδι και χορό. Σημεία στίξης στο γέλιο τους, τα δάκρυα. Τα δάκρυα τα σβήνουν οι φανταστικές τους διηγήσεις. Μέχρι που η μέρα σβήνει και πρέπει να αποχαιρετίσουν την παραλία τους. Υποβλητικά μυστηριώδης και βαθιά συγκινητική, η Winona μας αποκαλύπτεται, διατηρώντας το συγκλονιστικό της μυστικό μέχρι τέλους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

Ντοκιμαντέρ 2019, Έγχρωμο, Διάρκεια 165′
Παραγωγή: Eλληνική, Σκηνοθεσία: Γιάκομπο Μπρότζι

Ένα ταξίδι στην Iστορία της Ελλάδας, από το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο ως τη διαδικασία της Eυρωπαϊκής Eνοποίησης και τη τωρινή χρηματοπιστωτική κρίση. Το ιστορικό ντοκιμαντέρ διηγείται πολλές ιστορίες, με την καθημερινότητα στο επίκεντρο του εφαρμοσμένου νεοφιλελευθερισμού. Ο φασισμός, η Κατοχή, η Αντίσταση: μία χώρα που οφείλει την απελευθέρωσή της στο λαό της. Ο Ψυχρός Πόλεμος, η στρατιωτική Δικτατορία, η Τρόικα. Η ελπίδα και ο θυμός, η απόγνωση, ο πόνος, η κάθαρση ενός κουρασμένου αλλά μάχιμου λαού.

Δείτε το τρέιλερ:

https://youtu.be/2q6PcECD8lc

Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ (Double Headed Eagle: Hitler’s Rise to Power 1918-1933)

Ντοκιμαντέρ 1973, Ασπρόμαυρο, Διάρκεια 93′
Παραγωγή: Aγγλική, Σκηνοθεσία: Λουτζ Μπέκερ

Ένα ντοκιμαντέρ που καταφέρνει να μεταδώσει τέλεια την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στη Γερμανία του ’30, τη φτώχεια και την διάψευση των ψευδαισθήσεων, την κατάρρευση της παλιάς τάξης και την ύπουλη ανάπτυξη μιας νέας ηθικής που ζητούσε αποδιοπομπαίους τράγους. Παρουσιάζονται με τον πιο γλαφυρό τρόπο η νοοτροπία αυτής της περιόδου και οι πολιτικές διενέξεις στις οποίες στηρίχθηκε η προπαγάνδα του ναζιστικού κόμματος.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

Τζωρτζίνα Μαργαρίτη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα