back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Οκτώ σκυλιά βρέθηκαν νεκρά από φόλες στο Αττικό Άλσος – Πολλά αγνοούνται

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον οκτώ σκυλιά βρέθηκαν νεκρά από φόλα στο Αττικό Άλσος, στην Αθήνα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες περιηγητών υπάρχουν κι άλλα που μέχρι σήμερα αγνοούνται. Συνοδοί σκύλων, περιπατητές, επισκέπτες και γονείς με τα παιδιά τους δηλώνουν αναστατωμένοι μετά το πρόσφατο αποτρόπαιο κρούσμα.  

Τα 8 αδέσποτα βρέθηκαν νεκρά πριν από πέντε μέρες (το περασμένο Σάββατο) και σύμφωνα με τους περιηγητές του Άλσους ήταν στειρωμένα και εμβολιασμένα, όπως προβλέπει ο νόμος.

Η τοπική κοινωνία κρούει τον «κώδωνα» του κινδύνου τονίζοντας ότι το Αττικό είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη καθώς αποτελεί μια πράσινη ανάσα μέσα στη τσιμεντούπολη της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας. Βρίσκεται ανάμεσα σε Ψυχικό, Γαλάτσι και κέντρο ενώ αποτελείται από 1200 δέντρα και 1300 φυτά περίπου. Επίσης διαθέτει δύο παιδότοπους και 10 γήπεδα τένις, βόλεϊ και μπάσκετ συνδυάζοντας έτσι περιπατητική βόλτα, αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδι για παιδιά.  

Οι φιλόζωοι της περιοχής φρόντιζαν τα αδέσποτα τα οποία όπως λένε ήταν φιλικά και δεν είχαν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα.  

 Ο θάνατος των οκτώ ζώων προήλθε σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες από μπιφτέκια που είχαν μέσα σπασμένα γυαλιά και σύμφωνα με κάποιες άλλες από κονσέρβες με γυαλιά και μικρές πρόκες μέσα στο εσωτερικό της τροφής.  

Ο Αθήνα 9.84 βρέθηκε στο Αττικό Άλσος και συνομίλησε με ιδιοκτήτες σκύλων καθώς και με άτομα που δήλωσαν ότι την στιγμή του περιστατικού ήταν μπροστά σε αυτό το αποτρόπαιο θέαμα. 

Ο 58χρονος κ. Ηλίας που βγάζει χρόνια τον σκύλο του στο Άλσος δήλωσε αναστατωμένος μετά από αυτό το περιστατικό. Μας είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς και στο παρελθόν υπήρχαν αντίστοιχα κρούσματα. Ήταν μπροστά σε αυτό το μακάβριο θέαμα και από τότε δεν μπορεί να ξεχάσει αυτή την εικόνα φρίκης. « φοβόμαστε πλέον να βγάλουμε τα σκυλιά μας στο Άλσος. Ήμουν μπροστά σε αυτό το θέαμα. Οι υπεύθυνοι αυτού του εγκλήματος πρέπει να εντοπιστούν άμεσα από τις αρμόδιες αρχές και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη πριν θρηνήσουμε και άλλα ζώα», τόνισε χαρακτηριστικά.  

 

Ο κ. Ανδρέας βγάζει εδώ και 13 χρόνια το ημίαιμο γέρικο πλέον πιτ μπουλ του. Μιλώντας στον 9.84 επισήμανε ότι κατά καιρούς κάποιοι « εγκληματίες» ρίχνουν φόλες μέσα στο Άλσος. Παράλληλα δήλωσε ότι εδώ και λίγες μέρες αγνοούνται και άλλα αδέσποτα της περιοχής που οι φιλόζωοι, οι περιπατητές και ο κόσμος τα γνώριζε χρόνια και τους έβαζε εδώ και χρόνια φαγητό σε κάποια συγκεκριμένα  σημεία του Άλσους. « Είναι τουλάχιστον δυο σκυλιά που από το περασμένο Σάββατο δεν τα έχει δει κανένας και δεν έχουν έρθει στα σημεία που τα ταΐζαμε. Και αυτά τα σκυλιά ήταν στειρωμένα και εμβολιασμένα. Πρέπει άμεσα να βρεθούν αυτοί οι εγκληματίες», είπε χαρακτηριστικά.  

Κώστας Κορέλλης  

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα