back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάνος Σκουρλέτης στον Αθήνα 9.84: “Ο τρόπος που χειρίζεται η κυβέρνηση το προσφυγικό οξύνει το πρόβλημα”

Διαβάστε επίσης

Την αντίθεση του στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, προκειμένου να προστεθεί ενδεχομένως κάποιος προσδιορισμός στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ ένα μήνα πριν από το Συνέδριο, εξέφρασε ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ , Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον Άρη Τόλιο και τη ‘Στάση των Δύο”.

Όπως τόνισε ο κύριος Σκουρλέτης “το ζήτημα αυτό μπορεί να τεθεί στις προσυνεδριακές διαδικασίες και να αποφασιστεί από το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο που είναι το Συνέδριο. Πρόσθεσε ωστόσο ,ότι μπορεί να τεθούν στη βάση άλλα κρίσιμα ζητήματα και να απαντήσουν τα μέλη σε αυτά, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο Συνέδριο και μάλιστα για ορισμένα από αυτά μπορεί να βρεθεί φόρμουλα ώστε να τοποθετηθούν φίλοι και ψηφοφόροι του κόμματος”. Παράλληλα έκανε λόγο για εντολοδόχους, οι οποίοι παριστάνουν -όπως είπε – τους δημοσιογράφους προωθώντας κατασκευασμένα ρεπορτάζ σε αχαρτογράφητα μέσα.

Αναφερόμενος στο προσφυγικό κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ο τρόπος που το χειρίζεται οξύνει το πρόβλημα. Με αφορμή την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει συνάντηση με τον κύριο Μηταράκη , ο Γραμματέας του κόμματος είπε : “ Για να υπάρξει εθνική συνεννόηση θα πρέπει η κυβέρνηση να σταματήσει να ισορροπεί σε όσα μισαλλόδοξα έλεγε υιοθετώντας την ρητορική της ακροδεξιάς συνιστώσας της, με τη σημερινή συνειδητοποίηση της ,ότι πρόκειται για ένα ζήτημα με γεωπολιτικές διαστάσεις την οποία υπερβαίνει”.

Όσον αφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει “παρών” στο νομοσχέδιο για τις ΜΚΟ σημείωσε ότι το κόμμα του δεν διαφωνεί στο να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο λειτουργίας τους, αλλά όχι με την εύκολη λύση -όπως είπε -να τα ρίχνουμε όλα σε αυτές. Πρόσθεσε ακόμη, ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται οι ροές με την αγορά πλωτού τοίχους ,το οποίο και κοστοβόρο είναι και ενδεχομένως κρύβει σκοπιμότητα για να κερδίσουν οι προμηθευτές.

Σχετικά με το θέμα της πρώτης κατοικίας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αφήνει από τον Απρίλιο χωρίς προστασία όσους δεν έχουν να πληρώσουν στο όνομα κάποιων στρατηγικών κακοπληρωτών. Όπως επισήμανε “αυτό που είχε αφήσει σε εκκρεμότητα η κυβέρνηση Σαμαρά ,δηλαδή το νόμο Κατσέλη ,ο οποίος είχε λήξει ,εμείς παρατείναμε το καθεστώς προστασίας με το νόμο Σταθάκη .Μάλιστα προσδιορίσαμε και το ύψος της τελικής αξίας της ακίνητης περιουσίας ,στις 250 χιλιάδες .Είχαμε βάλει εισοδηματικά κριτήρια και την Άνοιξη του 2019 είχε ψηφιστεί το νέο πλαίσιο προστασίας”.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα