back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σοβαρές ελλείψεις σε φάρμακα καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί

Διαβάστε επίσης

Για σοβαρές ελλείψεις σε βασικά φάρμακα κάνουν λόγο οι φαρμακοποιοί στην Αθήνα, κατηγορώντας, μάλιστα, το υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ώρα, καταγράφεται αυξημένη ζήτηση σε προστατευτικές μάσκες και αντιικά φάρμακα, λόγω της έξαρσης της γρίπης, αλλά και της παγκόσμιας ανησυχίας που υπάρχει για τον Κορονοϊό.

«Πάρα πολλές ελλείψεις σε αντιικά, τα οποία θέλουν συνταγογράφηση, πλέον, και σε μάσκες. Το ίδιο και σε καρδιολογικά, αντιβιοτικά, κρέμες, αλλά και σε φάρμακα για τον καρκίνο. Παντού, όχι μόνο στο φαρμακείο μου», δήλωσε στον Αθήνα 984 η φαρμακοποιός Κατερίνα Τσιρώνη.

«Εγώ δεν έχω πρόβλημα, ακόμα, σε μάσκες. Είναι αρκετές. Στα αντιικά υπάρχει μεγάλη ζήτηση, αλλά δεν είναι υπερβολική. Ελλείψεις έχουμε στα κλασικά φάρμακα. Δεν υπάρχουν σπρέι, κολλύρια, καρδιολογικά. Προφανώς γίνονται εισαγωγές. Μας στέλνουν ένα το μήνα και μας λένε… καλύψου. Αντιπηκτικά, επίσης, πολύ δύσκολα βρίσκουμε. Αντυπερτασικά, το ίδιο», τονίζει φαρμακοποιός που διατηρεί φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας.

Επισημαίνει, μάλιστα, πως στο υπουργείο ξέρουν οτι υπάρχουν ελλείψεις και δεν μας δίνουν φάρμακα.

«Κάνουν το αντίθετο από αυτό που πρέπει να κάνουν. Με ένα ή δύο κουτιά δεν σημαίνει ότι η αγορά είναι καλυμμένη. Και το πρόβλημα ξεκινάει πρώτα απ’ όλα από τις τιμές», καταλήγει.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, ανέφερε πως όσον αφορά στις μάσκες και στα αντιικά φάρμακα, παρά την πολύ αυξημένη ζήτηση, ελλείψεις δεν καταγράφονται, παρά μόνο προσωρινές εξαιτίας των μαζικών πωλήσεων που γίνονται.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα