back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Show me the money»: Ποντάροντας στα Όσκαρ

Διαβάστε επίσης

Ποια στοιχήματα θα πάνε χαμένα; Ποιες κατηγορίες αναμένεται να κάνουν την έκπληξη; Και ποια είναι τα αουτσάιντερ που πληρώνουν καλά;

 Δεν πρόκειται για κάποιον αγώνα ποδοσφαίρου αλλά τα βραβεία Όσκαρ που απονέμονται το βράδυ της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου. Η Βάσια Μπακετέα προβλέπει με βάση τις αποδόσεις που είναι το χρήμα! 

«Show me the money!»

«Show me the money!». Η πασίγνωστη αυτή ατάκα ήταν από τις κορυφαίες στην ταινία «Τζέρι Μαγκουάιερ» που χάρισε στον πρωταγωνιστή Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου. Μια ανάσα πριν από την τελετή απονομή των Όσκαρ οι τελικές αποδόσεις για τους νικητές όλων κατηγοριών κρύβουν ευκαιρίες και απογοητεύσεις για τους απανταχού παίκτες ανά τον κόσμο.

Το 1917, ο Χοακίν Φίνιξ και η Ρενέ Ζελβέγκερ

Από την στιγμή που το «1917» κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους, έφερε τα πάνω κάτω στις αποδόσεις καθώς οι περισσότεροι το θεώρησαν το μεγάλο φαβορί, παραγκωνίζοντας το Τζόκερ και το «Κάποτε στο Χόλυγουντ» που μέχρι τότε ήταν στην κορυφή.  Όμως αυτή η κατηγορία είναι ίσως μια ευκαιρία για ποντάρισμα καθώς τέσσερις ταινίες είναι καλλιτεχνικά ισάξιες και κάθε μια από αυτές μπορεί να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο: Έτσι πρώτο με απόδοση 1,35 είναι το 1917 ενώ δεύτερο με αρκετά μεγάλη απόδοση 5,25 έρχεται το κορεάτικο αριστούργημα «Παράσιτα».  Ακολουθούν το «Κάποτε στο Χόλιγουντ» με αποδοση 7 και το «Τζοκερ» με 13.

Η κατηγορία για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου μοιάζει να είναι μια χαμένη κατηγορία για ποντάρισμα καθώς είναι σχεδόν σίγουρη η νίκη του Χόακιν Φοίνιξ ο οποίος έχει ήδη σαρώσει όλα τα βραβεία για τα οποία έχει προταθεί. Στο ίδιο περίπου κλίμα είναι και η κατηγορία για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου με την Ρενέ Ζελβέγκερ που ήταν εξαιρετική ως Τζούντι Γκάρλαντ και μοιάζει σχεδόν σίγουρη νικήτρια με απόδοση 1,04.

Μια κατηγορία ευκαιρία για ποντάρισμα είναι αυτή για Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου γιατί μπορεί ο εξαιρετικός Μπραντ Πιτ απέδειξε με τον ρόλο του κασκαντέρ στο «Κάποτε στο… Χόλυγουντ» ότι αξίζει περίτρανα το Όσκαρ όμως συνυποψήφιοι είναι θρύλοι της υποκριτικής τους οποίους η Αμερικανική Ακαδημία ενδέχεται να προτιμήσει. Έτσι εδώ μπορεί να ποντάρετε είτε στον Αλ Πατσίνο με απόδοση 20, στον Τομ Χανκς με απόδοση 30 και στον ήδη Οσκαρικό Αντονι Χόπκινς με απόδοση 40.

Τα Παράσιτα

Επειδή τα «Παράσιτα» πάντως είναι πολύ δύσκολο να καταφέρουν να είναι η πρώτη ξενόγλωσση ταινία που κερδίζει το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία καλύτερης ταινίας, είναι πολύ πιθανό η Αμερικάνικη ακαδημία κινηματογράφου να χαρίσουν στο Μπον Τζουν Χο το Όσκαρ Σκηνοθεσίας που εκεί η απόδοση είναι 8. Τα «Παράσιτα» πάντως είναι η ταινία που έχει πιθανότητες να κερδίσει σε πολύ περισσότερες ελπίδες σε άλλες κατηγορίες με αποδόσεις όμως πολύ μικρές. Ετσι έχει απόδοση 1,45 στην κατηγορία πρωτότυπου σεναρίου, 1,90 στην κατηγορία μοντάζ και στην κατηγορία ξενόγλωσσης ταινίας με απόδοση μόλις 1,01.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα