back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Για 31η χρονιά στους ρυθμούς του καρναβαλιού το Μοσχάτο και ο Ταύρος

Διαβάστε επίσης

Στους ρυθμούς της Αποκριάς μπαίνουν από σήμερα (8/2) το Μοσχάτο και ο Ταύρος. Ένα τοπικό καρναβάλι, που είναι πλέον από τα πιο ονομαστά της χώρας και έχει γίνει θεσμός, αφού διάγει αισίως το 31ο έτος της ηλικίας του.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου έχει προγραμματίσει μια σειρά από κεφάτες εκδηλώσεις για τις επόμενες ημέρες, που θα κορυφωθούν με τη βραδινή παρέλαση στον Ταύρο στις 22 Φεβρουαρίου και με τη μεγάλη παρέλαση στο Μοσχάτο στις 23 Φεβρουαρίου, δηλαδή όπως κάθε χρόνο μια Κυριακή πριν από την παραδοσιακή παρέλαση του καρναβαλιού της Πάτρας.

Οι συμμετοχές μικρών και μεγάλων είναι και πάλι πολύ αυξημένες, όχι μόνο από τους δημότες του Μοσχάτου και του Ταύρου, αλλά και από άλλες περιοχές της Αθήνας και της Αττικής γενικότερα, αφού μετέχουν και μαθητές από σχολεία εκτός δήμου. Ανάμεσα στα άλλα έχουν προγραμματιστεί από Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού μέχρι και… χρωματιστά αλευρώματα! Και στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει και το βραζιλιάνικο συγκρότημα κρουστών Quilombo, για να ξεσηκώσει τον κόσμο με τους ρυθμούς του.

«Δουλεύουμε με κέφι»

Ένα κοκτέιλ χαράς λοιπόν, που έχει για συνταγή το κέφι. Με αυτό το σκεπτικό και με αυτή τη διάθεση εργάζονται οι διοργανωτές και αυτό τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άκης Δείξιμος, ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

«Τόσο σε αυτούς που συμμετέχουν, όσο και σε εμάς τους διοργανωτές, αυτό που κυριαρχεί είναι το κέφι. Δουλεύουμε με κέφι. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε με χαρά και κέφι», λέει μεταξύ άλλων και προσθέτει:

«Χιλιάδες κόσμου από όλη την Αττική θα βρεθούν και πάλι στον δήμο μας και είναι χαρά μας που θα τους φιλοξενήσουμε. Το Μοσχάτο και ο Ταύρος είναι ένας φιλόξενος δήμος και αυτό το εισπράττουν όλοι όσοι έρχονται. Η ανταπόκριση του κόσμου και η αποδοχή όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ μεγάλη και το ίδιο συμβαίνει και με τους μαθητές των σχολείων, που σταθερά δίνουν το παρών».

Εξίσου σημαντική είναι και η διαχείριση όλου αυτού του κόσμου που θα μαζευτεί στο Μοσχάτο, ειδικά την Κυριακή της μεγάλης παρέλασης. Τα πληρώματα ετοιμάζονται πυρετωδώς και ο δήμος από τη δική του μεριά δηλώνει πανέτοιμος για να ανταπεξέλθει στην υψηλή επισκεψιμότητα. «Υπάρχει άψογη συνεργασία με όλους, με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, τα ασθενοφόρα που θα υπάρχουν για κάθε ενδεχόμενο και για ό,τι χρειαστεί. Όλα είναι οργανωμένα και έτοιμα», λέει ο κ. Δείξιμος και όταν τον ρωτάμε ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελε να στείλει, απαντά:

«Μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας και να κυριαρχήσει το χαμόγελο, για να ξεφύγει ο κόσμος για λίγο από την καθημερινότητα. Καλούμε όλους να έρθουν και να το χαρούν».

Πρεμιέρα λοιπόν σήμερα με το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, την ομάδα του Colour Day Festival και τους Quilombo, με αφετηρία τον Ηλεκτρικό Σταθμό Μοσχάτου στις 12 το μεσημέρι και τέρμα την Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείου). Το αποκριάτικο κλίμα ξεκινά με την έναρξη του παιχνιδιού, με τα χρώματα και με τη ρυθμική μίνι-παρέλαση!

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. με τη νυχτερινή παρέλαση στον Ταύρο (αφετηρία η πλατεία της Αγίας Σοφίας) και φυσικά την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου με τη μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού στη Λ. Μακρυγιάννη στο Μοσχάτο και με ώρα έναρξης στις 2 μ.μ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα