back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κίνα-νέος κοροναϊός: Στους 722 οι νεκροί

Διαβάστε επίσης

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός ανέρχεται σε 722 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής στην ηπειρωτική Κίνα, καθώς ακόμη 86 ασθενείς υπέκυψαν, ανακοίνωσε η εθνική επιτροπή υγείας σήμερα Σάββατο.

Στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας καταγράφησαν επιπλέον 81 θάνατοι, εκ των οποίων 67 στην πόλη Ουχάν.

Σε όλη την ηπειρωτική Κίνα, καταγράφησαν χθες επιπλέον 3.399 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV, αυξάνοντας σε πάνω από 31.774 το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα.

Ιάπωνας που νοσηλευόταν με πνευμονία στην Ουχάν πέθανε – Θεωρείτο ύποπτο κρούσμα κοροναϊού

Ένας Ιάπωνας που νοσηλευόταν με πνευμονία στην κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο μιας επιδημίας κοροναϊού, πέθανε, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας.

Ο άνθρωπος αυτός, ηλικίας περίπου 60 ετών, θεωρείτο ύποπτο κρούσμα του κοροναϊού αλλά λόγω των δυσκολιών στη διάγνωση της νόσου, δόθηκε ως αιτία θανάτου η ιογενής πνευμονία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών που επικαλείται τις κινεζικές ιατρικές αρχές.

Ο άνδρας αυτός είναι δυνητικά ο πρώτος Ιάπωνας που πεθαίνει από την ασθένεια, όπως είπε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών καθώς η κυβέρνηση δεν γνωρίζει άλλον Ιάπωνα που έχει πεθάνει από την επιδημία του κοραναϊού, η οποία έχει σκοτώσει περισσότερους από 700 ανθρώπους στην ηπειρωτική Κίνα και έχει προσβάλει πάνω από 34.000.

Ο θάνατος στην Ουχάν καταγράφεται την ώρα που ο αριθμός των επιβατών που έχουν προσβληθεί από τον ιό σε κρουαζιερόπλοιο που είναι σε καραντίνα στο λιμάνι της Γιοκοχάμας στην Ιαπωνία ανήλθε στους 64 σήμερα.

Πέθανε Αμερικάνος στην Ουχάν

Ένας Αμερικανός που είχε προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό πέθανε στην κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο και φαίνεται να πρόκειται για τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο Αμερικανού από την επιδημία, γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη εκπρόσωπο της πρεσβείας στο Πεκίνο.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένας Αμερικανός πολίτης 60 ετών, που ήταν φορέας του κοροναϊού, πέθανε σε νοσοκομείο της Ουχάν, στην Κίνα, στις 6 Φεβρουαρίου”, δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Πεκίνο.

“Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια”, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλο σχόλιο προκειμένου να προστατευτεί η ιδιωτική ζωή των οικείων του θανόντος.

Ταϊλάνδη: Επτά νέα κρούσματα ανακοίνωσε το υπουργείο Δημόσιας Υγείας

Το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα επτά νέα κρούσματα του κοροναϊού, που διαγνώστηκαν σε τρεις Ταϊλανδούς και τέσσερις Κινέζους.

Τα νέα κρούσματα αυξάνουν σε 32 τον συνολικό αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στη χώρα.

ΗΑΕ: Οι αρχές ανακοίνωσαν δύο νέα κρούσματα, συνολικά έχει 7 η χώρα

Δύο νέα κρούσματα λοίμωξης από τον κοροναϊό επιβεβαιώθηκαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αυξάνοντας σε επτά τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν διαγνωστεί με την ασθένεια, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας στο Twitter.

Πέντε Βρετανοί προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό στη Γαλλία

Πέντε Βρετανοί πολίτες διαγνώστηκαν με τον κοροναϊό στη Γαλλία, μετά τη διαμονή τους στο ίδιο σαλέ και την επαφή που είχαν με ένα πρόσωπο το οποίο είχε επιστρέψει από τη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν.

Στα νέα κρούσματα περιλαμβάνεται ένα παιδί, πρόσθεσε η Μπουζέν, αναφέροντας ότι οι ασθενείς δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η υπουργός είπε ότι οι Βρετανοί που προσβλήθηκαν από τον κοροναϊό στη Γαλλία έμειναν όλοι στο ίδιο σαλέ στην ορεινή περιοχή της Σαβοΐας, στην ανατολική Γαλλία.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στη Γαλλία έχει ανέλθει πλέον στους 11.

Η Μπουζέν είπε ότι η ομάδα των πρόσφατα μολυσμένων ανθρώπων με τον ιό αποτελούν “μια ομάδα, ένα σύνολο γύρω από ένα αρχικό κρούσμα”, μετά τη διαμονή τους στο ίδιο σαλέ στο χιονοδρομικό κέντρο του Κονταμίν Μονζουά της ‘Ανω Σαβοΐας.

“Αυτό το αρχικό κρούσμα έπεσε στην αντίληψή μας χθες το βράδυ. Είναι Βρετανός πολίτης που είχε επιστρέψει από τη Σιγκαπούρη όπου είχε μείνει μεταξύ 20 και 23 Ιανουαρίου και έφθασε στη Γαλλία στις 24 Ιανουαρίου για τέσσερις ημέρες”, δήλωσε η Μπουζέν.

Δύο από τα διαμερίσματα του σαλέ εξετάζονται, δήλωσε άλλος αξιωματούχος των υπηρεσιών υγείας σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου.

Οι Βρετανοί νοσηλεύτηκαν τη χθεσινή νύχτα στην περιοχή, πρόσθεσε το υπουργείο.

Έναρξη λογιστικού ελέγχου στην διάθεση έκτακτων κονδυλίων και κοινωνικών δωρεών, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού

Το Πεκίνο θα αρχίσει την διαδικασία επίσημου λογιστικού ελέγχου για την διάθεση κονδυλίων, αλλά και για τις κοινωνικές δωρεές σχετικά με την πρόληψη και τον έλεγχο του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με το Γραφείο Εθνικού Λογιστικού Ελέγχου (ΝΑΟ).

Η διαδικασία λογιστικού ελέγχου θα πρέπει να επικεντρωθεί στην υλοποίηση υποστηρικτικών κινήσεων, όπως, οι φορολογικές ελαφρύνσεις, οι μειώσεις επιτοκίων, αλλά και η διάθεση έκτακτων κονδυλίων για τον έλεγχο εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, όπως και για τις κοινωνικές δωρεές.

28,67 εκατομμύρια δολάρια διατέθηκαν χθες από τον κεντρικό προϋπολογισμό, για την οργάνωση μονάδων ειδικής αντιμετώπισης των περιστατικών μόλυνσης, από το νέο κοροναϊό

Το Πεκίνο διέθεσε χθες 200 εκατομμύρια γουάν (περίπου 28,67 εκατομμύρια δολάρια) από τον κεντρικό προϋπολογισμό για την αντιμετώπιση των πιο σοβαρών περιστατικών εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Οι δαπάνες αυτές έγιναν για την κάλυψη των αναγκών τριών νοσοκομείων στην επαρχία Χουμπέι, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την οργάνωση μονάδων ειδικής αντιμετώπισης των περιστατικών μόλυνσης από το νέο κοροναϊό, σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή για την Ανάπτυξη και την Ανασυγκρότηση.

1 δολάριο: 7 γουάν

Ειδικές οδηγίες προς τις επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού

Η Σανγκάη προχώρησε στην έκδοση ειδικών οδηγιών για τον τουριστικό τομέα και αναφορικά με την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με την αρμόδια αρχή για τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Οι νέες οδηγίες προβλέπουν πως τα ξενοδοχεία και οι εταιρίες που προσφέρουν υπηρεσίες φιλοξενίας θα πρέπει να ελέγχουν την θερμοκρασία των τουριστών που φιλοξενούν και αναφέρουν για τα ευρήματά τους στις αρμόδιες αρχές, για την προστασία και τον έλεγχο της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Τα ξενοδοχεία επιβάλλεται να καταγράφουν πληροφορίες για την υγεία των ατόμων που φιλοξενούν, αλλά και να ενημερώνουν για τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης τους πελάτες τους, όπως προβλέπεται από τις σχετικές οδηγίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα