back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

19 παιδικές χαρές αποκτά η Αθήνα τον Ιούνιο

Διαβάστε επίσης

Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν παραδοθεί στους κατοίκους της Αθήνας 19 παιδικές χαρές τα έργα εξωραϊσμού των οποίων θα έχουν ολοκληρωθεί ώστε να λειτουργούν βάσει των νέων προδιαγραφών ασφαλείας που έχει θέσει η ΕΕ.

Την ίδια στιγμή έχουν δρομολογηθεί έργα ανάπλασης και εκσυγχρονισμού σε άλλες 32 παιδικές χαρές της πρωτεύουσας ώστε σύντομα και αυτές να παραχωρηθούν στα παιδιά της πόλης.

Την ανακοίνωση έκανε η πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αθηναίων Αννα Ροσκοφύλου μιλώντας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλη Φεβρουαρίου έτοιμη η Ομόνοια

Τέλη Φεβρουαρίου η πλατεία Ομονοίας θα είναι έτοιμη και θα παρουσιαστεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας. Την ανακοίνωση έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υπογραμμίζοντας ότι η νέα πλατεία Ομονοίας “παντρεύει” την παλιά Αθήνα με την νέα καθώς το παλιό συντριβάνι επανέρχεται αλλά δίπλα του θα υπάρχουν και άλλα που θα προσφέρουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στην ίδια συνεδρίαση ο δήμαρχος Αθηναίων αφού προκλήθηκε από την αντιπολίτευση αναφέρθηκε στο ζήτημα που έχει θέση με επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τεχνικών Εταιριών για το θέμα του διαγωνισμού για το πράσινο και πλατείες της πρωτεύουσας. Ειδικότερα ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: “Μου έκανε εντύπωση ότι μία παράταξη έβγαλε και δελτίο τύπου, αλλά δεν θεώρησε ότι έπρεπε να το θέσει στο δημοτικό συμβούλιο.

Προφανώς έτσι αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργία της δημοκρατίας. Εγώ το χάρηκα πάρα πολύ, χάρηκα πάρα πολύ αυτή την ανακοίνωση που έβγαλε ο πανελλήνιος σύνδεσμος τεχνικών εταιρειών. Πραγματικά τη χάρηκα. Γιατί αποδείχθηκε ότι ο δήμος κάνει πάρα πολύ καλά τη δουλειά του. Το πράσινο στις πόλεις είναι απαιτητικό και το έργο πρέπει να είναι απαιτητικό.

Ναι, είναι δύσκολο Ναι, είναι σύνθετο. Προφανώς, αλλά αν θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες, έτσι πρέπει να προχωρήσουμε.

Πόσο μάλλον που είναι απολύτως ξεκάθαρο από το νομοθετικό πλαίσιο, ότι δεν αποκλείεται κανείς. Έχουν τη δυνατότητα οι πάντες να συμμετάσχουν, είτε μεμονωμένα, είτε μέσω συμπράξεων, είτε ως τρίτοι φορείς. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα μα κανένα ζήτημα, πάμε μπροστά με έναν διαφορετικό τρόπο για να αλλάξουμε την πόλη.”

Σε λίγο καιρό η πρόταση για τους ελεγχόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών

Θετικός στην λειτουργία χώρων ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών δήλωσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας ο δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης. Ειδικότερα ο δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενος στο θέμα είπε:”

Έχει ψηφιστεί μία νομοθετική ρύθμιση, η οποία νομίζω είναι εξαιρετικά σημαντική, πρώτον γιατί προβλέπει κινούμενες μονάδες, δεύτερον γιατί δίνει δυνητικά -εάν βεβαίως επιθυμεί το δημοτικό συμβούλιο- στην τοπική αυτοδιοίκηση δυνατότητα να λειτουργήσει τέτοιες μονάδες. Εμείς είμαστε έτοιμοι και θα παρουσιάσουμε το σχέδιό μας το δημοτικό συμβούλιο.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα