back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ευρώπη στο έλεος της καταιγίδας “Κιάρα”

Διαβάστε επίσης

Πολλαπλά προβλήματα έχει προκαλέσει στη βόρεια και βορειοδυτική Ευρώπη η καταιγίδα «Κιάρα».

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά και θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν έως  και τα 130 χιλιόμετρα/ώρα, πλήττουν πολλές περιοχές από χτες.

Στη Γαλλία, συνολικά 43 περιφέρειες έχουν τεθεί σε «πορτοκαλί» συναγερμό, με τις αρχές να καλούν τους πολίτες να αποφεύγουν τα δάση, τις παραλίες και τη θάλασσα.

Τα περισσότερα προβλήματα, ωστόσο, καταγράφονται στη Βρετανία, όπου δεκάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί, όπως και δεκάδες δρομολόγια πλοίων και τρένων.
Περίπου 92.000 νοικοκυριά, στο μεταξύ, έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ δεκάδες χείμαρροι και ποταμοί έχουν υπερχειλίσει, λόγω της συσσώρευσης υδάτων.

Στη Θάλασσα της Μάγχης, τα δρομολόγια των πλοίων μεταξύ Καλαΐ και Ντόβερ έχουν ακυρωθεί «μέχρι νεωτέρας», ενώ η ισχυρή θύελλα οδήγησε την Premier League στην απόφαση αναβολής του ποδοσφαιρικού αγώνα Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ.

Στην Ιρλανδία ταυτόχρονα, τουλάχιστον 10.000 νοικοκυριά δεν έχουν ρεύμα, με τις αρχές να αναβάλλουν την τελετή ανακήρυξης της πόλης Γκάλγουεϊ σε πολιτιστική πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2020.

Προβλήματα έχουν σημειωθεί και στο Βέλγιο και τη Γερμανία, όπου περίπου 60 πτήσεις έχουν ακυρωθεί, ενώ στο Λουξεμβούργο σήμερα τα σχολεία θα είναι κλειστά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα