back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μ. Χρυσοχοίδης: Καμμία έξαρση αστυνομικής βίας – Έωλες οι κατηγορίες για τον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες

Διαβάστε επίσης

«Δεν υπάρχει έξαρση της αστυνομικής βίας παρότι υπάρχει περισσότερή αστυνομική δραστηριότητα» απάντησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης στην επερώτηση 68 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής για «αστυνομοκρατία» και υπονόμευση της δημοκρατίας.

Παρόλα αυτά, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχουν δυο όντως σοβαρά περιστατικά αστυνομικής βίας που εκδηλώθηκαν στις 17 Noεμβρίου και στις 6 Δεκεμβρίου, τονίζοντας ότι γίνονται κατεπείγουσες ανακρίσεις και μόλις ολοκληρωθούν θα διαβιβαστούν στον Συνήγορο του Πολίτη.

« Αν οι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων δεν είναι σε θέση να κρατήσουν το στόμα ή τα χέρια τους θα μεταφερθούν. Δεν ψάχνουμε για παλληκαράδες», τόνισε ο υπουργός και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για fake stories.

Υπογράμμισε δε ότι περισσότεροι από 30 αστυνομικοί έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία από «εφηβικές μολώτοφ» στειλιάρια και τσιμεντόλιθους.

Επίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ

«Το πραγματικό σας δόγμα δεν είναι νόμος και τάξη αλλά αστυνομικοί λαϊκισμοί και μπίζνες» είπε ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Ραγκούσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι χειρίζεται τα προβλήματα της ασφάλειας επικοινωνιακά και δίνει αστυνομικό θέαμα στους πο΄λιτες γιατί δεν μπορεί να τους δώσει ανάπτυξη.

Έωλες χαρακτήρισε τις κατηγορίες περί ύποπτου και στημένου διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης προειδοποίησε δε την κυβέρνηση ότι «θα έχουν άσχημα ξεμπερδέματα αν προχωρήσουν σε φωτογραφικό διαγωνισμό».

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε υπονοούμενα για την προκάτοχο του υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη λέγοντας «και εγώ είχε καταγγελίες για το προηγούμενο διαγωνισμό. Δεν ανέφερα όμως τίποτα γιατί ξέρω τι γίνεται και δεν διανοήθηκα ότι η κ Γεροβασίλη θα είχε σχέση με όλα αυτά» υποστήριξε ο κ Χρσοχοίδης, επισημαίνοντας ότι με τον παρόντα διαγωνισμό το κόστος τόσο για το κράτος όσο και για τον πολίτη παραμένει ίδιος με τον προηγούμενο διαγωνισμό. «Εδώ έχουν συμπεριληφθεί και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης» είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι ο προηγούμενος διαγωνισμός ήταν ατελής.

Απαντώντας, η πρώην υπουργός, Ολγα Γεροβασίλη υποστήριξε ότι επί των ημερών της ο διαγωνισμός δεν είχε κανένα πρόβλημα και πως δεν υποβλήθηκαν καταγγελίες, ενώ όπως είπε ήταν αντικειμενικός και πληρούσε όλα τα ευρωπαϊκά κριτήρια, καλώντας τον υπουργό να δεί μόνος του τα κριτήρια διότι κάποιοι όπως είπε τον πληροφορούν ελλιπώς.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα