back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θέτει η ΝΔ

Διαβάστε επίσης

Με τη ΝΔ να θέτει επισήμως θέμα διεύρυνσης του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, την απόρριψη του αιτήματος του Κινήματος Αλλαγής να κληθεί ως οιωνεί ύποπτη η Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και την ομοθυμία ως προς την κλήτευση των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση Novartis, ολοκληρώθηκε η σημερινή διαδικαστικού χαρακτήρα συνεδρίαση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής.

Το αίτημα της ΝΔ να προστεθούν επιπλέον αδικήματα στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης θα συζητηθεί εκτενώς στη συνεδρίαση της Δευτέρας, οπότε έχει κληθεί να καταθέσει και η Αντεισαγγελέας Εφετών Ευγενία Κυβέλου.

Η Επιτροπή οριστικοποίησε σήμερα τον κατάλογο των μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν έως τις 17 Μαρτίου, που κανονικά λήγουν οι εργασίες της.

Σύμφωνα με τη πρόταση της ΝΔ την οποία στήριξε το Κίνημα Αλλαγής, κατά σειρά θα κληθούν να καταθέσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργοί Παύλος Πολάκης και Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, οι προστατευόμενοι μάρτυρες «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση», καθώς και η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Από την κατάθεση της κ. Τουλουπάκη θα εξαρτηθεί εάν θα κληθούν οι κ.κ. Ντζούρας και Μανώλης(επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς). Ως προς το αίτημα για κατάθεση της πρώην επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου αλλά και της Ξένης Δημητρίου κατ’ αντιπαράσταση με τον Ιωάννη Αγγελή,οριστική απόφαση θα ληφθεί αργότερα .Επιφυλάξεις επίσης, διατυπώνει η ΝΔ, και για την κατάθεση της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου και των εισαγγελικών λειτουργών Ζαμανίκα και Κοτζαμάνη. Τελευταίος, πάντως ,θα κληθεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα