back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τα σχολικά γεύματα

Διαβάστε επίσης

Ερώτηση για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη διανομή σχολικών γευμάτων, κατέθεσαν στη Βουλή, 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτους υπογράφοντες τους τομεάρχες Παιδείας Νίκο Φίλη και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περισσότερα από 54.000 γεύματα δεν έχουν διατεθεί ειδικά στα σχολεία της Αττικής και της Αθήνας, της Μακεδονίας και της Δυτικής Θεσσαλονίκης, της Πελοποννήσου και ορισμένων νησιών.

Επίσης,σημειώνουν πως το πρόγραμμα παροχής ζεστών και ποιοτικών γευμάτων σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας των μαθητών και την καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας. Το πρόγραμμα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες 150.000 μαθητών και μαθητριών σε 950 σχολεία και χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, συντελώντας δραστικά στη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και τη βελτίωση των μαθητικών επιδόσεων.

Με βάση τα παραπάνω, καλούν την κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα για τη διανομή των σχολικών γευμάτων, υπενθυμίζουν πως η ΝΔ ως αντιπολίτευση καταψήφισε το μέτρο και απαξίωσε το πρόγραμμα κάνοντας λόγο για «συσσίτια» και ζητούν δεσμεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς για τη συνέχιση του προγράμματος το επόμενο σχολικό έτος.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα