back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ν. Μηταράκης: Προς αναβολή η συνάντηση της Πέμπτης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό

Διαβάστε επίσης

Την αναβολή της προγραμματισμένης για την Πέμπτη, σύσκεψης με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου, για το μεταναστευτικό-προσφυγικό θα ζητήσει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.

Στην ειδική σύσκεψη επρόκειτο να συμμετάσχουν τόσο η Περιφέρεια του Βόρειου Αιγαίου, όσο και οι δήμοι των πέντε νησιών – Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος και Κως. Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κ. Μηταράκης, από τη στιγμή που οι εκπρόσωποι των νησιών δεν προτίθενται να παραστούν δεν συντρέχει λόγος για συνάντηση.

Ο κ. Μηταράκης ανακοίνωσε χιες ότι επιτάσσονται για τρία χρόνια οι εκτάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή κλειστών κέντρων κράτησης και «οι ιδιοκτήτες θα λάβουν αποζημιώσεις ενοικίου», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

«Υπήρχε μια δυσκολία στις τοπικές αρχές να υποδείξουν χώρους, λόγω των διαφορών που υπήρχαν ανάμεσα σε περιοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης, προσθέτοντας ότι «κάποια στιγμή έπρεπε να σταματήσουμε αυτή τη συζήτηση και να προχωρήσουμε σε αυτό που μας ζητάει όλος ο κόσμος: Να δώσουμε λύσεις». Ο υπουργός εξήγησε ότι η επίταξη έχει ήδη υπογραφεί και σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για έκδοση, και συμπλήρωσε: «Η επίταξη ήταν ένα μέσο έκτακτης ανάγκης».

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου υπογράμμισε ότι «από τις 40.000 θέσεις που υπάρχουν σήμερα, ο νέος σχεδιασμός στα νησιά προβλέπει τις μισές και, μάλιστα, κλειστές», ενώ «τα κέντρα αποκτούν αυστηρούς κανόνες εσωτερικής τάξης και ιατρική αυτονομία».

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα