back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νέος κοροναϊός: Νέα κρούσματα σε ΗΠΑ, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη, Νότια Κορέα και Χονγκ Κονγκ

Διαβάστε επίσης

Νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν οι υγειονομικές αρχές του Βιετνάμ. Πρόκειται για ένα βρέφος ηλικίας τριών μηνών, με το σύνολο των ασθενών στη χώρα να ανέρχεται πλέον σε 15.

Το βρέφος πιστεύεται ότι μολύνθηκε από τη γιαγιά του, η οποία επαληθεύτηκε ότι είναι φορέας του 2019-nCoV την 9η Φεβρουαρίου, όπως διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

Στο μεταξύ, οι αρχές της Ταϊλάνδης ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν το 33 επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού, τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της Νότιας Κορέας τον εντοπισμό του 28ου κρούσματος, μιας 30χρονης κατοίκου Κίνας, ενώ οι αρχές του Χονγκ Κονγκ εντόπισαν με συμπτώματα του ιού τέσσερα άτομα, ενοίκους πολυώροφου κτηρίου 35 διαμερισμάτων που εκκενώθηκε εσπευσμένα. Οι ένοικοι των 23 από τα 35 νοικοκυριά εστάλησαν σε κέντρα καραντίνας.

Τα κέντρα ελέγχου και πρόληψης ασθενειών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τον εντοπισμό νέου κρούσματος στην Καλιφόρνια, του 13ου στη χώρα, ενός ατόμου σε καραντίνα σε στρατιωτική βάση μετά τον επαναπατρισμό του από την Βουχάν.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα