back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νιου Χαμσάιρ : Μπέρνι Σάντερς και Πιτ Μπούτιτζιτζ τα φαβορί στην αναμέτρηση

Διαβάστε επίσης

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η σημερινή προκριματική εκλογή στο Νιου Χαμσάιρ των Ηνωμένων Πολιτειών για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, μια μόλις εβδομάδα μετά την επεισοδιακή διαδικασία, όπου επί της ουσίας, ισοψήφισαν στην πρώτη θέση οι Μπέρνι Σάντερς και Πιτ Μπούτιτζιτζ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις προηγείται σταθερά ο 78 χρονος Σάντερς, με τον κατά 40 χρόνια νεότερό του Μπούτιτζιτζ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Σημαντική άνοδο, που τη φέρνει στην τρίτη θέση σημειώνει και η Εϊμι Κλόμπουτσαρ, που έχει κατορθώσει να αποσπάσει τις ψήφους των μετριοπαθών ψηφοφόρων.
Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δίνει ύστατη μάχη να παραμείνει “ζωντανός” στην κούρσα των προκριματικών, καθώς έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, μετά την απογοητευτική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του Πιτ Μπούτιτζιτζ την περασμένη εβδομάδα, στην Αϊόβα. “Ας σοβαρευτούμε, αυτός ο τύπος δεν είναι ένας νέος Μπαράκ Ομπάμα”, δήλωσε σε δημοσιογράφους για τον εσωκομματικό του αντίπαλο, ενώ σε άλλη ευκαιρία ισχυρίστηκε ότι δεν κερδίζει ψήφους μαύρων, που αποτελούν βασική δεξαμενή υποστήριξης των Δημοκρατικών.
Ο Μπάιντεν δήλωσε πάντως πως θα συνεχίσει τη μάχη ό,τι και αν συμβεί στο στο Νιου Χαμσάιρ, ενώ θεωρεί ότι θα τα πάει πολύ καλύτερα σε άλλες πολιτείες, με ισχυρή παρουσία μαύρων, Λατίνων και άλλων μειονοτήτων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα