Συναντήσεις αντιπροσωπείας αγροτών με τον Πρόεδρο της Βουλής και εκπροσώπους των κομμάτων

0
136

Να αναδείξουν τα προβλήματά τους και να αναζητήσουν λύσεις από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας επιχείρησαν σήμερα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν στη Βουλή οι αγρότες έθεσαν σειρά αιτημάτων τόσο στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα όσο και σε εκπροσώπους των κομμάτων. Οι παραγωγοί ζητάνε, μεταξύ άλλων, φθηνότερο αγροτικό πετρέλαιο και ρεύμα, κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, άρση της απόφασης για το χύμα τσίπουρο, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ και καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

«Κάνουμε αγώνα επιβίωσης και χρειαζόμαστε την στήριξη σας», τόνισαν χαρακτηριστικά οι αγρότες.

Από την πλευρά του ο κ. Τασούλας είπε ότι προτίθεται να εξετάσει τις δυνατότητες του κανονισμού για την διεξαγωγή συζήτησης στην Επιτροπή Εμπορίου ή στην Ολομέλεια, ενώ όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων αναγνώρισαν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου προτείνοντας την χάραξη Εθνικής Στρατηγικής.

Ωστόσο, το πρώτο ραντεβού των αγροτών ήταν καθορισμένο για τις 11 το πρωί με τον Γενικό Γραμματέα της ΝΔ Σταύρο Καλαφάτη αλλά δεν πραγματοποιήθηκε. Οι αγρότες περίμεναν μισή ώρα και αποχώρησαν δυσαρεστημένοι. Πάντως, την ώρα που αποχωρούσαν τους ανακοινώθηκε ότι θα γινόταν τελικά η συνάντηση, αλλά αρνήθηκαν υποστηρίζοντας ότι ήδη είχαν φθάσει στο επόμενο ραντεβού με την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Σάτρας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here