back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κλιμακώνεται η ένταση στη Συρία -Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι εξουδετερώθηκαν 51 στρατιώτες του Ασαντ

Διαβάστε επίσης

Κλιμακώνεται η ένταση στο Ιντλίμπ της Συρίας, ανάμεσα σε δυνάμεις του Ασαντ και ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Τη στιγμή που τα Ηνωμένα Εθνη κάνουν λόγο για «εξοστρακισμό» επιπλέον 700.000 ανθρώπων, λόγω της νέας έντασης στη Συρία, η κατάσταση στο Ιντλίμπ δείχνει να βγαίνει πέραν κάθε ελέγχου. Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι οι αντάρτες που υποστηρίζει στη Συρία εξουδετέρωσαν 51 στρατιώτες του Ασαντ, καταστρέφοντας δυο τανκ και μια αποθήκη πυρομαχικών.
Λίγες ώρες νωρίτερα, δυνάμεις του Ασαντ ανακατέλαβαν την κεντρική οδική αρτηρία που συνδέει το Χαλέπι με την πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, για πρώτη φορά μετά τις εμφύλιες συρράξεις του 2012.

Σύμφωνα με το Reuters, τα Μέσα Ενημέρωσης της Συρίας δεν επιβεβαίωσαν την παραπάνω πληροφορία, σημειώνοντας ότι οι μάχες συνεχίζονται σε περιοχές πέριξ της οδικής αρτηρίας. Υπενθυμίζεται ότι χθες δημοσιεύτηκε ένα σοκαριστικό βίντεο από τη Συρία που δείχνει ένα ελικόπτερο να καταρρίπτεται από αντάρτες

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα