Μητσοτάκης για τις πρώτες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης ΝΔ: «Το είπαμε – Το κάναμε»

0
203

Το μήνυμα “Το είπαμε και το κάναμε αμέσως πράξη”, στέλνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από βίντεο- απολογισμό του κυβερνητικού έργου που ανήρτησε στο Facebook.

Σε αυτό αναφέρεται σε δέκα κυβερνητικες παρεμβάσεις με τις οποίες υλοποιήθηκαν κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις της ΝΔ και σχολιάζει: “Έχουμε αποδείξει πως ό,τι λέμε, γίνεται. Μέσα σε 7 μήνες καταφέραμε πολλά. Εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας γραμμή γραμμή. Το είπαμε. Το κάναμε. Και έτσι θα συνεχίσουμε σε όλους τους τομείς».

Οι συγκεκριμένες προεκλογικές δεσμεύσεις αφορούν στην “μείωση του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 22%, στην κατάργηση του ασύλου ανομίας και παρανομίας στα Πανεπιστήμια, στην θέσπιση επιδόματος γέννησης 2.000 ευρώ και στην αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, στην πρόσληψη 1.500 νέων αστυνομικών, στην αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή για 3 χρόνια, στη μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ από 22% στο 9%, στη μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις από 28% σε 24. Επίσης στηνπλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, στην λειτουργία του αριθμού “112” και στο δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από το μόνιμο τόπο διαμονής τους

Το βίντεο ολοκληρώνεται με το Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων για το 2020, που περιλαμβάνει 134 προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις.

Tο είπαμε. Το κάναμε.

Έχουμε αποδείξει πως ό,τι λέμε, γίνεται. Μέσα σε 7 μήνες καταφέραμε πολλά. Εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας γραμμή γραμμή. Το είπαμε. Το κάναμε. Και έτσι θα συνεχίσουμε σε όλους τους τομείς.

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Tuesday, 11 February 2020

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here