back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποπέμφθηκε η υπουργός Εργασίας της Βόρειας Μακεδονίας

Διαβάστε επίσης

Στην αποπομπή της υπουργού Εργασίας, Ρασέλα Μιζράχι προχώρησε χθες η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας με την αιτιολογία ότι η στάση της εν λόγω υπουργού θέτει σε κίνδυνο την ευρωατλαντική προοπτική της χώρας.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας “ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν την προστασία του συντάγματος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας.

Δεδομένου ότι η υπουργός Μιζραχί παραβιάζει συνειδητά και σκόπιμα το σύνταγμα και θέτει έτσι σε κίνδυνο το ευρωατλαντικό μέλλον τής χώρας, ο πρωθυπουργός υπέβαλε στη Βουλή πρόταση για αποπομπή της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας”, ανέφεραν πηγές της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας.

Η Μιζραχί στέλεχος του VMRO αφαίρεσε την περασμένη εβδομάδα από το υπουργείο το νέο όνομα της χώρας “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, ώστε να φαίνεται στην πινακίδα το προηγούμενο και επέμεινε στη στάση της αυτή παρά τη σχετικές αντιδράσεις.

Η συγκεκριμένη κίνηση της Μιζράχι, που αποτέλεσε σαφή παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία της Αθήνας, όπως αποκάλυψε ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Νικολα Ντιμιτρόφ.

Υπενθυμίζεται ότι εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου και έως τότε η χώρα έχει υπηρεσιακή κυβέρνηση με τη συμμετοχή και του VMRO.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα