back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον COVID-19

Διαβάστε επίσης

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον κορωνοϊό COVID-19. Στόχος του Συμβουλίου είναι η ενίσχυση της συνεργασία των κρατών-μελών για έκτακτες καταστάσεις όπου απαιτείται ευθυγραμμισμένη προσέγγιση των προληπτικών και προ-παρασκευαστικών μέτρων, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Το Συμβούλιο ξεκινάει στις 10πμ (11πμ ώρα Ελλάδας) και θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού καθώς και τα επιχειρησιακά μέτρα που έχουν λάβει τα κράτη-μέλη.

Το έκτακτο Συμβούλιο των Υπουργών Υγείας της ΕΕ, με σκοπό την αλληλοενημέρωση και τον συντονισμό των δράσεων των Κρατών Μελών για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού (COVID-19) από την Κίνα, υπό την προεδρία του Vili Beroš, Υπουργού Υγείας της Κροατίας.

Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νόσων (ECDC) Andrea Ammon και ο Mike Ryan, Εκτελεστικός Διευθυντής του Προγράμματος Έκτακτης Ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), θα συμμετάσχουν επίσης στη συζήτηση μέσω βιντεοκλήσης.

Αναλυτικά, οι Υπουργοί Υγείας θα ανταλλάξουν απόψεις για να καταγράψουν τις συνέπειες της εμφάνισης κρουσμάτων ανθρώπινων περιστατικών με μόλυνση. Θα συζητήσουν επίσης τα μέτρα και τις δραστηριότητες που έχουν αναληφθεί, καθώς και τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας τους στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Οι Υπουργοί θα διεξαγάγουν τη συζήτηση με βάση ένα κατευθυντήριο σημείωμα της Προεδρίας (έγγραφο συζήτησης), το οποίο θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα ερωτήματα:

– Πώς μπορεί να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των Κρατών Μελών σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητη μια ευθυγραμμισμένη προσέγγιση των προληπτικών και προπαρασκευαστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας;

-Πώς βλέπετε τον ρόλο της Κομισιόν όσον αφορά την παροχή υποστήριξης στα Κράτη Μέλη;

– Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εμφάνιση ασθενειών και άλλα σοβαρά γεγονότα σε τρίτες χώρες μπορούν να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή αγορά φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού, ποια μέτρα πρέπει να αναληφθούν από κοινού προκειμένου να διασφαλιστεί ένας βιώσιμος εφοδιασμός της εσωτερικής αγοράς; Ποια θα ήταν τα καταλληλότερα εργαλεία για την επίτευξη αυτού του στόχου;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα