back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Kόντρα Βρούτση – Κατσώτη στη Βουλή για τους μετανάστες και την εθνική σύνταξη

Διαβάστε επίσης

Υψηλοί τόνοι με αφορμή τις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, επικράτησαν στη Βουλή, με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και τον βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη, να ανταλλάσσουν βαρύτατες πολιτικές κατηγορίες.

Το κάλεσμα που απηύθυνε ο κ. Κατσώτης για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης, όλων των εργαζόμενων ανεξαρτήτως εθνικότητας και το αίτημά του να χορηγηθεί σε όλους εθνική σύνταξη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Βρούτση. Ο υπουργός κατηγόρησε τον κ. Κατσώτη ότι παραμένει «αδιόρθωτα εμμονικός σε μια αντίληψη που λέει ότι όλοι οι κατατρεγμένοι της γης και όσοι ήρθατε από το Πακιστάν , το Μαρόκο, την Αλγερία κι απ’ οπουδήποτε αλλού, θα παίρνετε εθνική σύνταξη στην Ελλάδα».

Όπως είπε ο κ. Βρούτσης, το ΚΚΕ λέει ουσιαστικά στους μετανάστες , «ελάτε στην απεργία για να πάρετε όλοι συντάξεις , αδιαφορώντας αν έτσι η σύνταξη των Ελλήνων πάει 80% κάτω».

Για ρατσιστικό παραλήρημα και για διαστρέβλωση των λεγομένων του, κατηγόρησε σε έντονο ύφος τον υπουργό ο κ.Κατσώτης, ο οποίος σηκώθηκε από το έδρανό του και άρχισε να τον διακόπτει .Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης,

του ζήτησε να καθίσει ,αλλά βλέποντας ότι εκείνος συνέχιζε, τον ανακάλεσε στην τάξη.

Κατά τ´ άλλα, ο κ. Βρούτσης, αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τις συντάξεις των Βορειοηπειρωτών, δεσμεύτηκε ότι η λύση που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας θα περιληφθεί ως διάταξη σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα