back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας – Αλγερία: Ανυπόστατη η συμφωνία της Λιβύης με την Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Την κοινή πεποίθηση πως πρέπει «να τερματιστούν άμεσα οι εχθροπραξίες, καθώς και να σταματήσει οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στη Λιβύη», εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Αλγερίας, μετά τη σημερινή συνάντηση τους, στο Αλγέρι.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας τόνισε παράλληλα ότι «τα μνημόνια που υπεγράφησαν μεταξύ του κ Σάραζ και της Τουρκίας κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση» και πως «αυτό τροφοδοτεί τη σύγκρουση».

Αναφορικά με το μνημόνιο για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι «είναι άκυρο και ανυπόστατο, παντελώς εκτός του πεδίου εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου και δεν παράγει οποιοδήποτε έννομο αποτέλεσμα».

Ο κ Δένδιας επσήμανε εξάλλου ότι η σταθερή ροή στρατιωτικού εξοπλισμού και μισθοφόρων δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις χώρες της περιοχής και πως «αυτή η συμπεριφορά συνιστά κατάφωρη παραβίαση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Σε ό,τι αφορά τη θέση της Αλγερίας σχετικά με τη λιβυκή κρίση, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση στο Αλγέρι «εργάζεται προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας σταθερής κοινωνίας στη Λιβύη, μιας λειτουργικής κοινωνίας, ενός λειτουργικού κράτους» αλλά και κυρίως γιατί είναι εναντίον «κάθε ξένης στρατιωτικής παρέμβασης στην περιοχή».

«Πραγματικά, αυτό για την Αλγερία αποτελεί «κόκκινη γραμμή». Συνεπώς, αυτό είναι «μουσική στ’ αυτιά μας» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Δένδιας.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα