back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας συμφώνησαν  Ν. Παναγιωτόπουλος και Χ. Ακάρ, στις Βρυξέλλες, παρά την αμοιβαία καχυποψία

Διαβάστε επίσης

Με τον ομόλογό του υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Το «κλίμα» της συνάντησης των δύο υπουργών, απέχει από το χαρακτηριστεί «θερμό», αφού κυριάρχησε η αμοιβαία καχυποψία.

Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού λίγο πριν την συνάντηση ο Ν. Παναγιωτόπουλος είχε ενημερωθεί από τον Αρχηγό του ΓΕΑ, ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη είχαν πραγματοποιήσει 70 παραβιάσεις του Εθνικού μας εναερίου χώρου, από τις οποίες 5 ήταν υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά. Και όλα αυτά, τη μέρα της προγραμματισμένης συνάντησης των δύο Υπουργών!

Ακόμη, ο ΥΕΘΑ είχε ενημερωθεί για δηλώσεις του Χ. Ακάρ, που υποδεικνύει στην Ελλάδα να προβεί άμεσα στην αποστρατικοποίηση 16 νησιών του Αιγαίου. Ενδεικτικό του «κλίματος» είναι ότι η διάρκεια της συνάντησης των δύο υπουργών, δεν ξεπέρασε το 15 λεπτά.

Ωστόσο, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς του με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Χουλουσί Ακάρ, τόνισε τη σημασία των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας και την ανάγκη η Τουρκία να απέχει από ενέργειες που τροφοδοτούν την ένταση.

Από την πλευρά του ο Χ. Ακαρ, έθιξε το θέμα του εύρους του εθνικού μας εναερίου χώρου, που κατά την άποψή του, θα πρέπει μα μειωθεί στα 6 ν.μ. από τα 10 ν.μ. που είναι από το 1931 και να ευθυγραμμιστεί πλήρως με το εύρος των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Χρήστος Καπούτσης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα