14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

14.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ο Εμανουέλ Μακρόν υπερασπίζεται μαθήτρια που επιτέθηκε στο Ισλάμ: Η βλασφημία δεν είναι έγκλημα

Διαβάστε επίσης

Ο Εμανουέλ Μακρόν στάθηκε στο πλευρό μαθήτριας που επιτέθηκε στο Ισλάμ και έχει διχάσει τη Γαλλία.

Όπως τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος η βλασφημία δεν είναι «κανένα έγκλημα». Ο Εμανουέλ Μακρόν υπερασπίστηκε την έφηβη Μίλα, η οποία δέχθηκε απειλές και αποβλήθηκε από το σχολείο της, αφού μέσω live βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα καταφέρεται κατά των θρησκειών. Η παρέμβαση Μακρόν έρχεται μετά την κριτική της υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία υποστήριξε ότι η επίθεση της Μίλα ήταν «επίθεση στην ελευθερία της συνείδησης», χαρακτηρίζοντας ότι οι απειλές θανάτου ήταν «απαράδεκτες».
powered by Rubicon Project

«Στη συζήτηση αυτή αγνοούμε το γεγονός ότι η Μίλα είναι ανήλικη. Της οφείλουμε προστασία στο σχολείο, στην καθημερινότητά της, στις κινήσεις της» δήλωσε ο Μακρόν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Dauphiné Libéré και πρόσθεσε: «Η αναγκαιότητα να υπάρχει καλύτερη προστασία για τα παιδιά είναι διαφορετική από την κριτική στις θρησκείες. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος: έχουμε το δικαίωμα στη βλασφημία, στην κριτική, στην σάτιρα για τις θρησκείες. Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι η πρόκληση μίσους και η επίθεση στην αξιοπρέπεια του οποιουδήποτε», επικροτώντας την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για την Μίλα.
Το βίντεο της ανήλικης Μίλα που υπερασπίστηκε ο Εμανουέλ Μακρόν

Η Μίλα, 16 ετών, από την Λυών, πυροδότησε μια έντονη συζήτηση στη Γαλλία, αφού έκανε live στον λογαριασμό της Instagram και μίλησε για την ομοφυλοφιλία της. Ενας μουσουλμάνος, όπως αναφέρει ο Guardian της απάντησε, λέγοντάς την «βρωμιάρα λεσβία και πόρνη» και εκείνη απάντησε δημοσιεύοντας ένα βίντεο διαμαρτυρίας ενάντια στο Ισλάμ.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα