back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι υπουργοί υγείας στην Ε.Ε συζητούν την ευρωπαϊκή δράση κατά του COVID-19

Διαβάστε επίσης

Το Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιείται  σήμερα  εκτάκτως στις Βρυξέλλες  για τον COVID-19. Στο Συμβούλιο , που ξεκινάει στις  11 πμ ώρα Ελλάδας  θα παρουσιαστούν οι δράσεις της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του κορονοϊού καθώς και τα επιχειρησιακά μέτρα που έχουν λάβει τα κράτη-μέλη.

Στην Ελλάδα,  εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων του 19χρονου Ιάπωνα που εισήχθη στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης ως ύποπτο κρούσμα κορονοϊού.   

Στόχος του Συμβουλίου των υπουργών Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωση είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των κρατών-μελών για έκτακτες καταστάσεις όπου απαιτείται ευθυγραμμισμένη προσέγγιση των προληπτικών και προπαρασκευαστικών μέτρων, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα συμμετάσχουν ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ Γιάνεζ Λέναρτσιτς και η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

Αναλυτικά, οι Υπουργοί Υγείας θα ανταλλάξουν απόψεις για  τις συνέπειες της εμφάνισης κρουσμάτων ανθρώπινων περιστατικών με μόλυνση. Θα συζητήσουν τα μέτρα και τις δραστηριότητες που έχουν αναληφθεί, καθώς και τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας τους στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Οι Υπουργοί θα διεξαγάγουν τη συζήτηση με βάση ένα κατευθυντήριο σημείωμα της Προεδρίας (έγγραφο συζήτησης), το οποίο θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα ερωτήματα:

– Πώς μπορεί να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των Κρατών Μελών σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητη μια ευθυγραμμισμένη προσέγγιση των προληπτικών και προπαρασκευαστικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας;

-Πώς βλέπετε τον ρόλο της Κομισιόν όσον αφορά την παροχή υποστήριξης στα Κράτη Μέλη;

– Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εμφάνιση ασθενειών και άλλα σοβαρά γεγονότα σε τρίτες χώρες μπορούν να επηρεάσουν την ευρωπαϊκή αγορά φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού, ποια μέτρα πρέπει να αναληφθούν από κοινού προκειμένου να διασφαλιστεί ένας βιώσιμος εφοδιασμός της εσωτερικής αγοράς; Ποια θα ήταν τα καταλληλότερα εργαλεία για την επίτευξη αυτού του στόχου;

Μετά το τέλος του έκτακτου Συμβουλίου, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, θα προβεί σε δηλώσεις.

Στην Κίνα, στους 1.310 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών

Στην Κίνα, στους 1.310 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19 όπως ανακοίνωσε η επαρχιακή επιτροπή υγείας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλα 14.849 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της επιδημίας εντοπίστηκαν στην επαρχία Χουμπέι  – επίκεντρο της επιδημίας, αυξάνοντας το σύνολο των κρουσμάτων στην επαρχία σε 48.206.

Η επαρχιακή επιτροπή διευκρίνισε ότι άρχισε να συμπεριλαμβάνει στην καταμέτρησή της κρούσματα τα οποία διαγιγνώσκονται με νέες κλινικές μεθόδους από σήμερα Πέμπτη.

Από τη δική της  πλευρά  η  Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας αναμένεται να δημοσιοποιήσει τον δικό της νέο, εθνικό απολογισμό αργότερα σήμερα.

Στο μεταξύ το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua μετέδωσε ότι ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στην κεντρική επαρχία Χουμπέι της Κίνας απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του. Σύμφωνα με το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ο δήμαρχος της Σαγκάης, Γινγκ Γιονγκ, ορίστηκε νέος γραμματέας της επαρχιακής επιτροπής του ΚΚ Κίνας στη Χουμπέι, αντικαθιστώντας τον Τζιανγκ Τσαολιάνγκ.. Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν καταγραφεί στην επαρχία Χουμπέι και ιδίως στην πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσά της.

Newsroom  Αθήνα 984

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα