back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αλ. Τσίπρας: Απάτη η ανάπτυξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, που τους παρομοίασε με οδοστρωτήρες για τα εργατικά δικαιώματα και τους μισθούς, άσκησε από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσα σε μόλις επτά μήνες η κυβέρνηση επιτέθηκε με απροσδόκητη σφοδρότητα σε όλες τις κατακτήσεις των προηγουμένων ετών, ενώ -όπως είπε- ο κ. Μητσοτάκης αποδείχθηκε ακόμη πιο σκληρός και ανελέητος από τον διαβόητο Τόμσεν.

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι προεκλογικά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό όταν του έταζε λαγούς με πετραχείλια, υποσχόμενος ανάπτυξη, ευημερία και δουλειές για όλους. «Ούτε οι μπουλντόζες μπήκαν στο Ελληνικό , ούτε η ανάπτυξη ήρθε, ούτε βέβαια πολλές και καλές δουλειές είδαμε», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στα εργασιακά, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σχεδίασε και υλοποίησε οκτώ χειρουργικά χτυπήματα που μας γυρίζουν πίσω στην πιο σκοτεινή περίοδο του Μνημονίου. Μεταξύ άλλων, μίλησε για υποβάθμιση του ΣΕΠΕ, κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης, διάλυση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, κατάργηση του δικαιώματος προσφυγής στη διαιτησία, μείωση των προστίμων για παραβιάσεις του ωραρίου κ.ά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτατο μισθό ,ενώ προανήγγειλε την κατάθεση κι άλλης πρότασης νόμου για τη ρύθμιση της αγοράς εργασίας «απέναντι στη νέα γενικευμένη απειλή της εργολαβοποίησης των εργαζομένων και την καθολική κάλυψη των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

«Πόσο πολύ τον έχετε αγαπήσει τον κ. Βαρουφάκη»

Στην αντεπίθεση για όσα του καταλόγισε ο πρωθυπουργός βασιζόμενος στις αναφορές του Γιάνη Βαρουφάκη, περί παζαρέματος των πλεονασμάτων με τα εργασιακά, πέρασε στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.
«Πόσο πολύ τον έχετε αγαπήσει τον κ.Βαρουφάκη, τον άνθρωπο που μας λέγατε ότι κατέστρεψε την χώρα, διέλυσε τις Τράπεζες και μας φόρτωσε με 50,100 ή και 200δις όπως υποστηρίζατε», είπε απευθυνόμενος στον κ.Μητσοτάκη. «Σας είναι εξαιρετικά σημαντικός και όλοι καταλαβαίνουμε τους λόγους», πρόσθεσε.
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδίδεται συστηματικά στο …άθλημα της ψευδολογίας , ισχυριζόμενη ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δήθεν αντάλλαξε τις συντάξεις με το Μακεδονικό,ή δήθεν αντάλλαξε τα πλεονάσματα με τα εργασιακά. Αφού θύμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που είχε συμφωνήσει σε υψηλά πλεονάσματα, χαρακτήρισε τον κ. Μητσοτάκη ως τον «μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα».
Πάντως, ο κ. Τσίπρας έκανε άνοιγμα στην Φώφη Γεννηματά για κοινή δράση στο θέμα του κατώτατου μισθού, λέγοντας ότι είναι έτοιμος να αποδεχθεί την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής να αποφασίζουν οι κοινωνικοί εταίροι.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα