back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Φαιναρέτη»: Αγκαλιάζοντας την μητρότητα

Διαβάστε επίσης

Στηρίζουν έγκυες, νέες μαμάδες και μπαμπάδες

Με ικανοποιητική ανταπόκριση πολιτών και εκδοτικών οίκων εξελίσσεται η δράση «Φαιναreading: Τα βιβλία κοντά μας», που διοργανώνουν η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Φαιναρέτη» και η βιβλιοφιλική πλατφόρμα NextBookThing. com, στο πλαίσιο της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας «Χάρισε ένα βιβλίο». Στόχος της δράσης είναι η  συγκέντρωση βιβλίων που πραγματεύονται θέματα, όπως η εγκυμοσύνη και η ανατροφή του παιδιού για την δημιουργία μιας θεματικής βιβλιοθήκης.

Όσοι επιθυμείτε σπεύσατε να προσφέρεται  βιβλία. Οι πόρτες του Κέντρου Ημέρας της Εταιρείας, στη Νέα Σμύρνη ( Κοραή 2,) θα είναι ανοιχτές για το κοινό, από τις 09.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ.

 38 εκδοτικοί οίκοι έχουν ήδη συνδράμει με τη συνεισφορά 160 βιβλίων.

Η «Φαιναρέτη»

«Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Φαιναρέτη» προσφέρει υπηρεσίες  όπως: μαιευτική φροντίδα  ψυχολογική υποστήριξη, ψυχοθεράπεια, συμβουλευτική και φυσική αγωγή σε έγκυες, νέες μαμάδες αλλά και μπαμπάδες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και ένα χρόνο μετά τον τοκετό, εξηγεί στον Αθήνα 9.84 ο διευθυντής της «Φαιναρέτης» Βασίλης Δάγλας. «Οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν, είναι για όλους, στηρίζουμε και ανθρώπους στο ξεκίνημα της ζωής τους, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, ψυχολογικά και υλικά».

ΜΚΟ Φαιναρέτη: Περιγεννητικές Ψυχικές Διαταραχές

Η ψυχική υγεία της μητέρας μας αφορά όλους!Η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ (www.fainareti.gr) ενώνει τη φωνή της μαζί με αυτές διακεκριμένων επιστημονικών ενώσεων και φορέων του εξωτερικού στη διεθνή πρωτοβουλία για την ανακήρυξη της πρώτης Τετάρτης κάθε Μαΐου σε Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας της Μητέρας.Με αφορμή την πρωτοβουλία της Διεθνούς Επιστημονικής κοινότητας για την ανάδειξη της σημασίας της ψυχικής υγείας της μητέρας, η ΑμΚΕ Φαιναρέτη παρουσιάζει το νέο της ενημερωτικό σποτ για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην κρισιμότητα των Περιγεννητικών Ψυχικών Διαταραχών και για την αναγκαιότητα της πρόληψης και θεραπείας. #maternalMHmatters #MMHAlliance #mkofainaretiΓια περισσότερες πληροφορίες: http://www.fainareti.gr/el/nea/item/119-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%83

Gepostet von Μ.Κ.Ο. Φαιναρέτη am Mittwoch, 3. Mai 2017

 

«Εξυπηρετούμε περίπου 1700 άτομα, ετησίως, στο Κέντρο Ημέρας και η τηλεφωνική γραμμή δέχεται περισσότερες από 20.000 κλήσεις με ερωτήματα για τον τοκετό, την διατροφή του νεογνού, τον θηλασμό, την λοχεία κ.α. Κύρια επιδίωξή μας είναι η υιοθέτηση ορθών πρακτικών υγείας όπως ο φυσιολογικός τοκετός, ο μητρικός θηλασμός καθώς και η προετοιμασία για τη γονεϊκότητα, η έγκαιρη ανίχνευση, η παρέμβαση, η θεραπεία και η μείωση των μακροχρόνιων επιπτώσεων των περιγεννητικών ψυχικών διαταραχών σε όλη την οικογένεια» προσθέτει ο κ. Δάγλας.

Κέντρο Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας

Η «Φαιναρέτη» λειτουργεί, από το 2009, το πρώτο εξειδικευμένο Κέντρο Ημέρας για τη Φροντίδα της Ψυχικής Υγείας της Γυναίκας (Επιλόχεια Διαταραχή) στην Ελλάδα, το οποίο βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη (Κοραή 2 και Ομήρου) στον 1ο όροφο και αυτήν την περίοδο επεκτείνεται και στον 2ο όροφο. Εκεί θα δημιουργηθεί και η θεματική βιβλιοθήκη σε έναν όμορφο χώρο συνεύρεσης, παιχνιδιού και ανάγνωσης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση και η οργάνωση έχει ξεκινήσει ομάδες υποστήριξης μόνο για μπαμπάδες.

Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης

Η Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου και της Νέας Μητέρας – 210-9319054 – λειτουργεί καθημερινά,  από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 –21.00 και στελεχώνεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, ψυχολόγους και μαίες.

Το ανθρώπινο δυναμικό

Η«Φαιναρέτη» απαρτίζεται από προσωπικό 15 ατόμων διαφόρων επιστημονικών ειδικοτήτων όπως μαίες, ψυχολόγοι, ψυχίατροι, καθηγητές φυσικής αγωγής και διοικητικοί υπάλληλοι, παρέχοντας υπηρεσίες μαιευτικής φροντίδας ψυχοθεράπεια, συμβουλευτική, ψυχιατρική εκτίμηση- παρακολούθηση και φυσική αγωγή.

Next Book Thing

Το Next Book Thing είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που προωθεί τα υπό έκδοση βιβλία με σκοπό την ενημέρωση του αναγνώστη. Ο αναγνώστης μπορεί να τα ξεφυλλίσει και να τα προ παραγγείλει, πριν την κυκλοφορία τους.

Καλλιόπη Ασλανίδου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα