Κυρ. Μητσοτάκης: «Kλείνει η πόρτα στις προσλήψεις από το παράθυρο»

0
400

«Θα κλείσω την πόρτα σε προσλήψεις από το παράθυρο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την κυβερνητική πολιτική στα εργασιακά ζητήματα.

Απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας μπόρεσε να χωρέσει μέσα σε δυο σελίδες ψέματα και ανακρίβειες σχετικά με την εργασιακή πραγματικότητα. «Παρουσιάζετε μια πλασματική εικονα για την χώρα», επεσήμανε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παραβλέπει όλα τα ξενα θετικά δημοσιεύματα για την Ελληνική οικονομία.

«Δεν υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις»

«Εμείς πιστεύουμε στην παραγωγή νέου πλούτου στον οποίο θα έχουν μερίδιο όλοι. Δεν πιστεύουμε ότι τα προσωρινά επιδόματα ανακούφισης αποτελούν τη λύση στα προβλήματα της κοινωνικής ανισότητας. Η καλύτερη κοινωνική πολιτική στη χώρα είναι η δημιουργία πολλών καλών νέων θέσεως εργασίας», είπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις. Δεν μπορούν όμως να υπάρχουν ακμαίες επιχειρήσεις χωρίς ικανοποιημένους εργαζόμενους. Αυτή ήταν και η Συμφωνία Αλήθειας που υπογράψαμε με τον κόσμο των επιχειρήσεων προεκλογικά. Είπα ξεκάθαρα ότι εμείς μειώνουμε τους φόρους, απλοποιούμε το αδειοδοτικό περιβάλλον, διευκολύνουμε τις επιχειρήσεις στο μέτωπο της ρευστότητας και οι επιχειρήσεις με τη σειρά τους έχουν υποχρέωση να επενδύουν στην πατρίδα μας και πρωτίστως να φροντίζουν τους εργαζόμενους τους. Αυτή τη Συμφωνία αλήθειας τηρούμε απαρέγκλιτα στους επτά μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση» πρόσθεσε.

Στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική  στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτευσης Αλεξη Τσιπρα . «Επιστρέφετε , είπε στην αντιπολίτευση με τα ‘μαγκάλια’, μόνο που έχετε κυβερνήσει 4,5 χρόνια και οι πολίτες σας έχουν χρεώσει τις συνέπειες της πολιτικής, σας γι’ αυτό και σας έστειλαν στην αντιπολίτευση. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν έχετε μάθει πολλά από την διαδρομή, η οποία σας αναγκάζει να υιοθετείται ένα λόγο ο οποίος είναι τόσο ξεπερασμένος από τα γεγονότα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εν όψει και της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο ο κ. Μητσοτάκης συνέστησε στη συνέχεια στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Μιας και αύριο ετοιμάζετε κείμενο απολογισμού για το τι δεν κάνατε καλά, προτείνω εξέταση κατ’ αντιπαράσταση του κ. Τσίπρα με τον κ. Βαρουφάκη» για να μάθουμε – όπως είπε – τι συνέβη το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2015.

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, τον Φεβρουάριο του 2015, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, μιλούσε για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 σταδιακά έως το 2016. «Εγώ το 2018 έλεγα ο κατώτατος μισθός να πάει στα 703 ευρώ το 2022. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την ανευθυνότητα. Θα ήταν πολύ εύκολο να έρθω και να κάνω πλειοδοσία για τον κατώτατο μισθό», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην ομιλία του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος  ειπε  ότι γινόταν συζήτηση, που γνώριζε και ο κ. Τσακαλώτος, να δώσουν τα μεγάλα πλεονάσματα για να πάρουμε τα εργασιακά, απηύθυνε ερώτηση στον κ. Τσίπρα εάν έτσι προέκυψαν τα υψηλά πλεονάσματα. «Έτσι εξηγείται το ότι δεν θέλατε την επαναδιαπραγμάτευση των υψηλών πλεονασμάτων; Ίσως κάποια στιγμή αυτή η συζήτηση για το 2015 να πρέπει να γίνει. Γιατί πρέπει να σας έχουμε και τους δύο μαζί στην αίθουσα για να καταλάβουμε τι έγινε αυτό το αμαρτωλό εξάμηνο», επεσήμανε.

Κατά την τριτολογία του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των συντάξεων Βορειοηπειρωτών, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία αδικία την οποία θα λάβει υπόψιν το αρμόδιο υπουργείο και θα γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις «με τη σύμφωνη γνώμη, θέλω να πιστεύω, της εθνικής αντιπροσωπείας».

Τέλος, αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως «μας κάνατε παρατήρηση ότι σαν μεγάλη δημοκρατική παράταξη έχετε ήθος σε σχέση με την κεντροδεξιά» και πρόσθεσε με νόημα πως «στην Ν.Δ. όποιος πολιτικός αρχηγός χάνει εκλογές παραιτείται».

Νewsroom Aθήνα 9.84

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here