back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Βαρουφάκης έδωσε τα ηχητικά των Eurogroup στη Βουλή – Τασούλας: «Η Βουλή δεν θα γίνει αχθοφόρος του»

Διαβάστε επίσης

Φωτιά έβαλε στην Ολομέλεια της Βουλής η κατάθεση στα πρακτικά των ηχογραφημένων συνεδριάσεων του Eurogroup σε μορφή usb από τον Γιάνη Βαρουφάκη, ζητώντας μάλιστα από τον Πρόεδρο της Βουλής να τα κοινοποιήσει στους βουλευτές.

«Επιστρέφω ως απαράδεκτη την επιστολή, η Βουλή δεν θα γίνει αχθοφόρος οποιασδήποτε ευθύνης αποκαλύψεων τέτοιων μαγνητοφωνήσεων» απάντησε ο Κώστας Τασούλας απορρίπτοντας το αίτημα Βαρουφάκη.

Είχε προηγηθεί καταγγελία του επικεφαλής του Μέρα 25 ότι ο Αλέξης Τσίπρας το 2015 αντήλλαξε με τους θεσμούς τα υψηλά πλεονάσματα με τα εργασιακά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά ότι πρέπει να γίνει συζήτηση για το τι συνέβη το «αμαρτωλό» εξάμηνο του 2015.

«Έτσι προέκυψαν κ. Τσίπρα τα μεγάλα πλεονάσματα αλήθεια;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξάγει την εσωτερική του κομματική κρίση. Του καταλόγισε δε ότι «είναι κολλημένος στο παρελθόν και ότι κάνει αντιπολίτευση με τα μαγκάλια.

«Τόσο πόσο πολύ αγαπήσατε τον Βαρουφάκη;»

«Τόσο πόσο πολύ αγαπήσατε τον Βαρουφάκη; Τον άνθρωπο που λέγατε ότι κατέστρεψε τη χώρα» απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ τόνισε ότι η επιμονή της κυβέρνηση ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξε τις συντάξεις με το μακεδονικό γεννιέται από δικές της αντιλήψεις

Σε μια κίνηση προσέγγισης με το ΚΙΝΑΛ και στη πρόταση της κ Γεννηματά να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός μέσω των ελεύθερων διαπραγματεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους, ο κ Τσίπρας πρότεινε στην κ Γεννηματά να αλλάξει η πρόταση νόμου και να συμφωνήσει μαζί της, υπό την προϋπόθεση ο κατώτατος μισθός να επανέλθει το 2021 εκεί που ήταν το 2010 δηλαδή στα 750 ευρώ

«Δεν χρειαζόμαστε το φλέρτ κανενός, σας έχει πάρει είδηση η ελληνική κοινωνία» απάντησε η Φώφη Γεννηματά, εξαπολύοντας επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά.

Χαμηλότεροι ήταν οι τόνοι στις πρωτολογίες των πολιτικών αρχηγών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καλλιεργεί τον φόβο μπροστά σε κάθε αλλαγή και τον αρχηγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει λόγο για κυβέρνηση – οδοστρωτήρα στα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς.

Γ. Βαρουφάκης: Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου στη δημοσιότητα ο φάκελος με τις ηχογραφήσεις από τα κρίσιμα Eurogroup

Εν τω μεταξύ, ο Γιάνης Βαρουφάκης σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, προαναγγέλλει ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει δώσει στη δημοσιότητα τον φάκελο που, κατά δήλωσή του, περιέχει τις ηχογραφήσεις από τα κρίσιμα Eurogroup του 2015. Παράλληλα, κατηγορεί τα «μνημονιακά κόμματα» ότι «αναπαράγουν την προπαγάνδα της τρόικας», ενώ αναφερόμενος στην αντίδραση του προέδρου της Βουλής μιλά για «πανικό της κυβέρνησης».

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα