back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Μητσοτάκη – Χόγιερ (ΕΤΕπ): «Το έργο μας στην Ελλάδα θα συνεχιστεί»

Διαβάστε επίσης

Στο ενδεχόμενο της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην προσπάθεια της Ελλάδας να κινηθεί με ταχύτητα προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ.

«Το έργο μας στην Ελλάδα θα συνεχιστεί. Η παρουσία μας εδώ κινείται σε επίπεδο-ρεκόρ, πάνω από 1% του ΑΕΠ. Αναλογικά με τον πληθυσμό, η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Χόγιερ, επιβεβαιώνοντας ότι η Τράπεζα εστιάζει σε έργα που σχετίζονται με την «Πράσινη Συμφωνία»

Η Τράπεζα έχει δεσμευτεί πως θα «ξεκλειδώσει» χρηματοδότηση ύψους 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ για έργα φιλικά προς το περιβάλλον έως το 2030, ενώ θα τερματίσει τη στήριξη ενεργειακών έργων που αξιοποιούν υδρογονάνθρακες από το τέλος του 2021.

Η ΕΤΕπ, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, ανακοίνωσε σήμερα πρόγραμμα υποστήριξης της αγροτικής οικονομίας ύψους 560 εκατομμυρίων ευρών, με ειδική μέριμνα για τους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες κάτω των 41 ετών.

Παράλληλα, η ΕΤΕπ συμφώνησε με τη ΔΕΗ την παροχή χρηματοδότησης, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, που αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και στην βελτίωση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας τόσο στην ηπειρωτική όσο και στη νησιωτική χώρα.

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα