back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ν. Κεραμέως: Από του χρόνου η Τράπεζα Θεμάτων και ο υπολογισμός των βαθμών του λυκείου στις πανελλαδικές

Διαβάστε επίσης

Από το σχολικό έτος 2020-21 θα επανέλθει η Τράπεζα Θεμάτων στην πρώτη λυκείου, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Υπενθύμισε επίσης ότι για τους μαθητές που θα πάνε στην Ά´ Λυκείου τον Σεπτέμβριο του 2020, θα ξεκινήσουν να συνυπολογίζονται αναλογικά οι βαθμολογίες τους στις τρεις τάξεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε επίσης στον εμπλουτισμό των προγραμμάτων σπουδών του Νηπιαγωγείου, με την εισαγωγή της Πληροφορικής και των Αγγλικών, ενώ όπως είπε θα εφαρμοσθούν πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία σε όλη τη χώρα ενότητες  θεματικές για τον εθελοντισμό και την επιχειρηματικότητα, την σεξουαλική αγωγή, την ενδοσχολική βία κλπ.

Η υπουργός Παιδείας είπε επίσης ότι είναι υπό επεξεργασία σειρά πρωτοβουλιών πρόληψης και αντιμετώπισης φαινομένων σχολικού εκφοβισμού και βίας, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης. αρχής γενομένης από τη σχολική μονάδα, και η δρομολόγηση της αξιολόγησης εκπαιδευτικών, θα ξεκινήσουν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σε ό,τι αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι τα Προγράμματα Σπουδών και τα βιβλία θα συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η υπουργός Παιδείας επανέλαβε επίσης ότι προωθείται η δημιουργία Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων σε όλη τη χώρα, με ταυτόχρονες διαδικασίες επιλογής του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Iσ. Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα