back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Χταποδάκι Κριθαρότο

Διαβάστε επίσης

Αγοράζω πάντα κατεψυγμένο χταπόδι, μπορείτε όμως να αγοράσετε και φρέσκο από το ψαρά σας και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.

Αφού λοιπόν το αποψύξω, το καθαρίζω καλά, δηλαδή γυρίζω την κουκούλα του ανάποδα και αφαιρώ ότι υπάρχει στο εσωτερικό της, πετάω τα μάτια, το πλένω καλά και το κόβω με το ψαλίδι της κουζίνας, σε μικρά κομμάτια.

Θα χρειαστούμε επίσης κανελογαρύφαλα και μπαχάρι τριμμένα, δάφνη, τριμμένη ντομάτα, λίγο κρεμμύδι ξερό, ένα ποτήρι κρασί, ότι έχετε, φυσικά κριθαράκι χονδρό, μαιδανό ψιλοκομμένο και λίγα χοντροκομμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα.

Στο μαγείρεμα τώρα…

Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας και αφήνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί ελαφρά, χωρίς να πάρει χρώμα, για λίγα λεπτά, τότε, ρίχνουμε το χταπόδι και το σοτάρουμε για λίγα λεπτά ώσπου να αλλάξει χρώμα και να κοκκινίσει ελαφρά.

Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι, βάζουμε τα δαφνόφυλλα και ανακατεύουμε καλά, για να βγάλουν τα αρώματά τους.

Σβήνουμε τα υλικά μας με το κρασί…

Αφού εξατμιστεί το κρασί για λίγα λεπτά, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και αρκετό νερό, που να σκεπάζει τα υλικά μας και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι.

Όταν λοιπόν έχει μαλακώσει το χταπόδι μας αρκετά, αδειάζετε όλα τα υλικά στο πήλινο σκεύος η την γάστρα, προσθέτετε το κριθαράκι και τελειώνετε το φαγητό στο φούρνο, αφού τον έχετε λίγο ζεστάνει, στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Για κανένα δεκάλεπτο ανακατεύουμε τακτικά, μέχρι το ζυμαρικό να μην μας κολλήσει όπως το κλασικό γιουβέτσι δηλαδή.

Θα χρειαστεί κανένα μισάωρο στον φούρνο.

Δεν πρέπει να είναι στεγνό το φαγητό, κριθαρότο είπαμε, όπως το ριζότο.

Συνοδεύουμε με μια πράσινη φρέσκια σαλάτα ή την κλασική χωριάτικη και πίνουμε κρασάκι λευκό παγωμένο…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα