back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Επιστρέφονται στην Ελλάδα 280 εκατ ευρώ από πρόστιμα της Κομισιόν για επιδοτήσεις σε βοσκοτόπια

Διαβάστε επίσης

Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επιστρέφονται στην Ελλάδα 280 εκατομμύρια ευρώ που είχαν επιβληθεί ως πρόστιμο από την Κομισιόν για επιδοτήσεις σε βοσκοτόπια.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρεται ότι το Δικαστήριο της ΕΕ δικαιώνει την χώρα μας για την υπόθεση των βοσκοτόπων για την οποία είχε υποχρεωθεί σε πρώτο βαθμό να καταβάλλει ως πρόστιμο το ποσό των 350 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση θα πρέπει να επιστραφεί από την ΕΕ στον ελληνικό προϋπολογισμό το ποσό των 279.523.922,85 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη του Ειδικού Γραφείου Κοινοτικού Δικαίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο Υπουργείο είχαν καταθέσει αναίρεση επί της αποφάσεως του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ την 1η Σεπτεμβρίου 2017 με την οποία είχε απορριφθεί προσφυγή της Ελλάδας σχετικά με την κατ’ αποκοπή διόρθωση ύψους 25% για τα έτη υποβολής αιτήσεων από το 2009 έως το 2011 λόγω αδυναμιών κατά τον ορισμό και τον έλεγχο των μονίμων βοσκοτόπων.

Ο κ.Βορίδης μιλώντας στη Βουλή χαρακτήρισε θετική εξέλιξη την συγκεκριμένη απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ τονίζοντας ότι:”Πρέπει να αναγνωρίζουμε και τη δουλειά που κάνουν οι νομικοί μας”.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα